a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Testul de toleranta la glucoza

Testul de toleranta la glucoza

Salutari tuturor!

Long time, no see!

Am scuze serioase pentru asta deoarece in curand va voi prezenta un proiect pe care doresc sa il cresc si este foarte important pentru mine. Pana atunci, vreau sa va povestesc cateva lucruri despre testul de toleranta la glucoza.

Am avut ceva emotii pentru ca am mancat extrem de multa ciocolata si extrem de multe fructe de cand sunt insarcinata, lucru care in mod normal poate fi semn de diabet. Atfel, testul de toleranta la glucoza este un test de depistare a diabetului gestational.

Doctorul trebuie sa iti dea o trimitere, deoarece nu iti face nimeni aceasta analiza fara. Analiza costa undeva pana in 50 lei si trebuie sa cauti o farmacie cu laborator de unde poti cumpara cantitatea exacta de glucoza pentru efectuarea analizei. Nu toate farmaciile au cantar!

Atentie! Eu am amanat vreo 2 saptamani aceasta analiza pentru ca nu stiam despre ce este vorba. Asa ca va scriu si voua poate unele dintre voi au nevoie de incurajare.

Cel mai neplacut lucru este faptul ca trebuie neaparat sa stai la clinica timp de 2 ore si nu ai voie sa parasesti incinta acesteia. Inainte de procedeu, trebuie sa telefonati clinicii si sa intrebati exact care este programul de recoltare pentru acest tip de analiza, deoarece este posibil sa nu coincida cu programul obisnuit de recoltare.

Odata ajunsa la clinica si luata in evidenta, mi s-a recoltat prima proba de sange, fara a ingera glucoza. Imediat dupa, glucoza sub forma de praf este dizolvata in apa de catre un membru al clinicii si trebuie sa o beti. Daca sunteti amatoare de dulciuri, este foarte gustoasa. Primul pahar. Al doilea e tolerabil, iar al treilea e groaznic :)))

Dupa fix o ora se va lua a doua proba de sange, moment in care, la mine cel putin, valoarea s-a dublat (am primit deja analizele). Rezultatele depind de clinica, deoarece probabil stiti deja ca valorile analizelor sunt diferite de la locatie la locatie.

Dupa alta ora fix, trebuie recoltata ce de-a treia proba, unde rezultatul trebuie deja sa fie scazut.

Am primit rezultatul a doua zi imediat. Totul in regula!

Va doresc si voua sanatate, mamicilor!