Saptamana 17
lalele gradina

Salut tuturor,

nu am mai scris de cateva zile deoarece am avut extrem de multa treaba in gradina. Sunt o viitoare mamica nebuna care sta si planteaza flori cu o frenezie fantastica. De cand eram copil, mi-am dorit enorm sa am bunici la tara, insa nu am avut parte de asta. Am avut totusi bunici in Bucuresti si mergeam vara la ei. Aveau o curte de aproximativ 1000 mp, insa din pacate bunica nu ma lasa sa fac absolut nimic. Probabil ca acum as fi devenit experta. Asa ca, iata-ma la aproape 33 de ani (imi tot vine sa zic 32, mai am putin, dar e uimitor cum dupa o varsta iti vine instinctiv sa zici mai putin) incepand sa invat cum sta treaba cu gradinaritul.

Am reusit sa plantez in gradina aproape 255 de flori, din care 58 sunt trandafiri, tot felul de culori si de nuante, din care sper sa se prinda cat de multi. Prima serie, vreo 19 bucati deja are mugurasi peste tot.

bulbi de flori crini plantare primavara

Flori plantate:

– 58 trandafiri

– 74 irisi

– 1 dalie (a fost intamplator intr-unul dintre pachete, nu prea vreau sa ma complic sa plantez flori pe care trebuie sa le scot la toamna)

– 35 oxalis

– 34 sparaxis

– 30 ixia

– 16 crini

– 1 crin de toamna

– 2 hortensii

Am cumparat bulbii din locuri diferite, insa cele mai bune oferte le-am gasit la Lidl. De exemplu, un pachet de 75 de gladiole – 30 lei. Am cumparat in total 250 de bulbi de gladiole si astazi ii voi planta in sfarsit. Este obositor, dar am un sentiment fantastic cand stau la soare, miroase a balegar si ratele se joaca frumos pe lac, iar eu plantez floricele cu gandul ca la vara voi avea la mine in curte gradina fermecata. Nu voi scoate gladiolele la iarna, de aceea le voi planta ceva mai adanc si voi face un covor combinat cu frezii si lalele.

Irisii sunt luati de la Praktiker, iar trandafirii cu butasi de la Hornbach. Insa foarte multi trandafiri pe care pus si simplu i-am plantat dintr-o ramurica rupta sunt din gradina mamei din fata blocului. 

Last but not least, bebele. Sunt un pic ingrijorata ca nu l-am simtit inca miscand si am intrat deja in saptamana 17. Am simtit ceva prin saptamana 14, dar de atunci nimic. Inca ma mai lupt cu greturile matinale si cu arsuri, dar nu asa de rau pana acum. Am incercat sa ma programez pentru morfologia fetala din saptamana 22 la Filantropia, dar se pare ca sunt ocupati pana in ultima saptamana a lunii mai.

In saptamana 19, vom merge din nou sa il vedem pe bebe. Tati spune ca aseara l-a visat pe “Mihaita”. Vom vedea, daca Mihaita sau Mihaela, sanatos sa fie, vorba ‘ceea, cum zicea Creanga. Sper ca agitatia mea din gradina sa fie o miscare benefica totusi pentru sarcina.

Pana una – alta, principalul beneficiar al muncii din aceasta saptamana, si anume plantarea fructelor – caci asta urmeaza – va fi bebel. Mereu mi-am dorit sa pot sa plantez in propria gradina legume si fructe ca sa ii pot face copilului permanent gustari proaspete si naturale.

Cat despre rasadurile mele, au crescut haotic si nu stiu daca le voi putea folosi. In cazul in care nu se vor dezvolta pana la momentul sadirii, am gasit un nene undeva in Vidra si voi cumpara de la el tot soiul de rasaduri. Va voi tine la curent cu noutatile.

Va pup, ca plec la gradina!

Facebook
Articole populare