a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Relaţia perfectă

Acum mulţi ani de zile, până să descopăr cu adevărat tainele minţii umane, eram şi eu preocupată, ca mulţi alţii, de felul în care aş putea să ţin o relaţie, sau chiar să cuceresc pe cineva de care îmi plăcea foarte mult. Ei bine, atunci am şi început să citesc o sumedenie de cărţi printre care toate acelea de care sunt sigură că aţi auzit deja: “Why men love bitches”, “Act like a lady, think like a man”, “Marte şi Venus se-ntâlnesc” şi tot aşa. Sunt sigură că mai ştiţi voi şi alte exemple.

Astfel că, în acel moment m-am întrebat de ce oare trebuie să gândesc ca un bărbat? Eu sunt femeie… Sau de ce trebuie să fiu “bitch”? De ce trebuie să urmezi nişte reguli ca să ai parte de fericire?

Am scris mai demult un articol, pe care nu îl mai am astăzi la îndemână, din păcate, însă ideea generală era că tot ceea ce ni se vinde se bazează pe frică. Adică, în acest caz, ne e frică de singurătate, ne este frică de faptul că nu vom fi iubiţi, înţeleşi şi tot aşa. Ei bine, astăzi am ajuns la concluzia că tot ceea ce porneşte din frică nu va funcţiona. De ce ar trebui să te schimbi tu ca să te placă cineva? De ce trebuie să fii femeie şi să te porţi ca un bărbat ca să fii plăcută? Hai să fim serioşi… Povestea tuturor acestor cărţi este că ne învaţă să ne jucăm. Principiul jocului este unul foarte simplu: te laşi greu şi vei avea succes cu siguranţă. Dar oare cât timp vrei să te joci? Dacă nu îţi stă în fire să faci asta în general şi vei găsi un jucător de meserie, cu siguranţă va veni momentul când vei obosi. Frumuseţea este să fii authentic(-ă) şi să vină totul natural într-o relaţie, între doi oameni sănătoşi emoţional şi asumaţi. Credeţi că nu există aşa ceva? Ba există!

Atunci când învăţăm care sunt limitele noastre şi cum arată dragostea de sine, vom atrage automat o persoană cu care nu va fi nevoie de seducţie, de jocuri, iar totul va veni de la sine, într-un mod absolut natural. Normal că în orice relaţie este nevoie de multă muncă, asumare şi disponibilitate, pentru că nu întotdeauna părerile celor doi din cuplu se întâlnesc la mijloc. De multe ori lucrurile sunt complet diferite, dar, prin comunicare, cu siguranţă se poate ajunge într-un punct în care ambii să fie mulţumiţi şi nimeni să nu fie răniţi.

Comunicarea, compasiunea şi sinceritatea sunt stâlpii unei relaţii perfecte. Nu este nimic în neregulă în a întreba pe cineva cum se gândeşte la viitor, de exemplu. O persoană neasumată care fuge de obligaţii, îţi va spune întotdeauna că o presezi. O persoană care îşi doreşte să fie cu tine, va fi bucuroasă că te interesează de viitorul vostru împreună.

Problema este că atunci când atragi o persoană indisponibilă emoţional (cu care trebuie să te joci, pe care trebuie să o seduci) trebuie să te gândeşti dacă nu cumva şi tu eşti, la un anumit nivel, indisponibil(-ă) emoţional. Trebuie să înveţi să iubeşti şi să fii iubit(-ă) şi abia atunci vei înţelege că treci la alt nivel de comunicare cu partenerul tău. În acest punct, relaţiile defectuoase încep să se destrame. Atunci când doar unul dintre parteneri a evoluat, iar celălalt a rămas pe loc, lucrurile se rup.

Am ajuns deci să îmi răspund de ce nu merg toate acele sfaturi din cărţi. Nu aş sfătui pe nimeni să se joace. Aş sfătui oamenii să fie autentici, să iubească din tot sufletul şi să nu încerce să pară cu nimic mai diferiţi decât sunt. Atunci întâlneşti sentimentele autentice şi de împlinire.

Post a Comment