a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
sarcina - primele semne

Sarcina – primele semne

Sarcina este diferită pentru fiecare femeie. Din nefericire, primele semne de sarcină la mine nu au fost unele prea plăcute. Dar imaginaţi-vă cum este să ajungi să te sperii dacă nu ai greţuri sau arsuri, iar toate stările proaste să îţi arate că bebe e bine şi creşte.

Rău de mişcare

Primul semn de sarcină a apărut când am plecat în vacanţă, eram în Germania la munte şi mergeam cu maşina către pârtie. Atunci am început să am rău de mişcare. Am citit ulterior că există foarte multe mămici care se confruntă cu acest lucru. Îmi era rău în maşină, în metrou, singurul mod de transport convenabil din punctul ăsta de vedere fiind atunci când conduceam singură maşina mea. Înteleg că atunci cand eşti “in charge” creierul tău ştie exact dacă direcţia se îndreaptă spre stănga sau dreapta şi atunci starea de rău este combătută. Faptul că tu nu deţii controlul 100% este destul de neplăcut. Răul de mişcare se mai asociază uneori cu dureri de cap şi senzaţie de presiune puternică asupra frunţii şi tâmplelor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZz8Aj6C3K0
Sarcina – primele semne

Reflux gastric

Al doilea semn de sarcină a fost un reflux gastric foarte neplăcut, lucru pe care l-am înţeles imediat de îndată ce am parcurs o mulţime de articole online. Se pare că hormonul care se ocupă cu fixarea sarcinii, progesteronul, acţioneaza prin relaxarea muşchilor. Practic, prin relaxarea muşchilor uterului, sarcina se poate fixa mai bine. Însă, corpul nostru neştiind clar ce muşchi să relaxeze, relaxeaza inclusiv sfincterul din capul pieptului, cel care se ocupă cu blocarea refluxului gastric.

Vezi şi: Mamică pentru prima dată

Greaţă

Al treilea simptom este evident greaţa! Singurul remediu care a funcţionat în lupta cu greaţa a fost grepfruit-ul.
Cert este că mi-am dorit atât de mult să reuşesc să mănânc sănătos pentru bebe imediat ce voi ramane gravidă, însă primele 3 luni aproape că nu am putut mânca nimic. Singura pe care am suportat-o a fost ciocolata. Carnea nu prea o prefer nici acum. Nu o preferam nici înainte.