Primele semne de sarcina
maternica sarcina

Din nefericire, primele semne de sarcina la mine nu au fost unele prea placute. Dar imaginati-va cum este sa ajungi sa te sperii daca nu ai greturi sau arsuri, iar toate starile proaste sa iti arate ca bebe e bine si creste.

Primul semn de sarcina a aparut cand am plecat in vacata, eram in Germania la munte si mergeam cu masina catre partie. Atunci am inceput sa am rau de miscare. Am citit ulterior ca exista foarte multe mamici care se confrunta cu acest lucru. Imi era rau in masina, in metrou, singurul mod de transport convenabil din punctul asta de vedere fiind atunci cand conduceam singura masina mea. Inteleg ca atunci cand esti “in charge” creierul tau stie exact daca directia se indreapta spre stanga sau dreapta si atunci starea de rau este combatuta. Faptul ca tu nu detii controlul 100% este destul de neplacut. Raul de miscare se mai asociaza uneori cu dureri de cap si senzatie de presiune puternica asupra fruntii si tamplelor.

Al doilea semn de sarcina a fost un reflux gastric foarte neplacut, lucru pe care l-am inteles imediat de indata ce am parcurs o multime de articole online. Se pare ca hormonul care se ocupa cu fixarea sarcinii, progesteronul, actioneaza prin relaxarea muschilor. Practic, prin relaxadra muschilor uterului, sarcina se poate fixa mai bine. Insa corpul nostru nestiind clar ce muschi sa relaxeze, relaxeaza inclusiv sfincterul din capul pieptului, cel care se ocupa cu blocarea refluxului gastric.

Al treilea simptom este evident greata! Singurul remediu care a functionat in lupta cu greata a fost grepfruit-ul.

Cert este ca mi-am dorit atat de mult sa reusesc sa mananc sanatos pentru bebe imediat ce voi ramane gravida, insa primele 3 luni aproape ca nu am putut manca nimic. Singura pe care am suportat-o a fost ciocolata. Carnea nu prea o prefer nici acum. Nu o preferam nici inainte.

Facebook
Articole populare