a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
O zi din viaţa unei mămici

O zi din viaţa unei mămici

Încă o zi când mănânc la ora 16:00. Reuşesc să beau cafeaua ca în fiecare zi, pe fugă. O sorb, aşa, ca pe apă. Uneori reuşesc să fac şi un duş, alteori nu.

Bebe s-a trezit astăzi la ora 6:00. Din fericire, a început să se trezească doar o singură dată pe noapte. Între orele 3 şi 5. Mai fac schimb cu mama, care reuşeşte să adoarmă mai repede ca mine. Ieri m-am sculat la 3:30 să alăptez şi nu am mai reuşit să mai adorm la loc. M-am pus pe lucrat. Azi noapte am reuşit să dorm puţin mai mult.

Nu este uşor să fii mamă. Era cât pe ce să intru într-o depresie post-partum de toată frumuseţea. Din fericire am reuşit să mă adun. Presiunea socială din ziua de astăzi este uriaşă, iar în ciuda faptului că nu a iubit multă lume comunismul, toţi cei din generaţia părinţilor noştri îşi amintesc de faptul că orice ar fi fost, aveai serviciu şi aveai un venit lunar care te ajuta să te întreţii. Astăzi nici angajaţii nu mai vor să muncească şi nici patronii nu mai vor să îi plătească.

Vezi şi: Discriminarea femeilor gravide

După o sarcină toxică, cu atacuri de panică, cu 30 de kilograme în plus, ne-am trezit acasă cu micuţul şi efectiv nu ştiam ce să facem cu el. Dragostea maternă este instinctuală, este imediată, mama se poartă cu el în mod natural şi face ce trebuie. Problema e că nimeni nu te învaţă, nimeni nu îţi arată nimic. Deşi sună a smiorcăială, îmi dau seama că Cezar este tot ceea ce aveam nevoie. Este iubire, este putere, este vindecare, este oglinda în care văd că sunt o mama care poate să facă orice pentru fiul ei.

O zi din viaţa unei mămici este cât cinci zile din viaţa unei femei normale. De cinci ori mai multă muncă, responsabilitate, dar şi iubire.

O zi din viaţa unei mămici este la fel ca şi ziua de ieri, cea mai frumoasă din viaţa ei.

Sunt epuizată şi am momente când am nevoie de timp şi spaţiu, dar dacă doarme treizeci de minute în plus faţă de programul său obişnuit, mi se face dor de el. Îmi vine să îl trezesc şi să îl pup. Normal că nu îl trezesc. Cezar este un copil minunat, cuminte, ambiţios. Ieri s-a întors pentru prima dată de pe spate pe burtică. Aş fi zis că reuşeşte în maxim două zile. Dar seara l-am lăsat în pat singurel cinci minute şi când am venit era deja întors.

În fiecare zi mă învaţă lucruri şi mă face să îl iubesc din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Dacă el poate, pot şi eu.

Post a Comment