a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

O abordare unică

Iubire, pasiune, responsabilitate şi poftă de joacă. Acestea sunt cele mai importante ingrediente care te pot ajuta nu numai să fii un părinte mai bun, ci să fii un om mai bun. Copiii noştri sunt cea mai mare motivaţie pentru a ne schimba propria viaţă şi pentru a ne iubi pe noi înşine mai mult. Tot ei ne învaţă din nou cum să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară şi cum să trăim în prezent. Ei nu trăiesc nici în trecut, dar nici în viitor.

Se spune că dragostea vindecă totul. Şi este adevărat. Doar că nimeni nu spune tot secretul: Dragostea de sine vindecă totul. Cel mai frumos dar pe care îl putem face copiilor noşti este să ne iubim pe noi înşine. Pentru că ei vor învăţa astfel de la noi să se iubească pe sine.

Maternica este un proiect care pur şi simplu s-a născut din dragoste şi a devenit sursa de inspirație pentru cei care doresc să fie părinți conștienți.

Forma pe care Maternica a luat-o în timp se manifestă prin atenţia acordată în trei direcţii diferite: SARCINĂ, PARENTING şi VINDECARE.

SARCINĂ

Sarcinile sunt diferite pentru fiecare femeie, însă întotdeauna este bine ca o viitoare mămică să ştie măcar minimul la care trebuie să se aştepte. În trecut, erau luate prin surprindere, însă în secolul informaţiei, nu numai că le-ar ajuta să treacă mai bine peste moment, însă ar putea întâmpina multe probleme despre care nu se discuta înainte.

PARENTING

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre “parentingul cu blândeţe”. Maternica este o propovăduitoare a acestei metode, susţinând metode prin care copiii noştri pot creşte copii îndependenţi şi sănătoşi psihic şi fizic. O buna modalitate de a-i încuraja pe copiii noştri să înveţe să facă lucrurile singuri presupune o metodă în patru păşi:

  1. Arată-i copilului cum să facă.
  2. Ajută copilul să facă.
  3. Lasă copilul să facă singur sub supravegherea ta.
  4. Copilul ajunge să facă singur.

Această metodă se poate aplica în foarte multe cazuri, însă ceea ce trebuie să ţinem minte în permanenţă este faptul că micuţii trebuie lăsaţi să exploreze întotdeauna sub atenta noastră supraveghere.

VINDECARE

Orice părinte îşi iubeşte copilul cu siguranţă şi întotdeauna îşi doreşte tot ceea ce este mai bun pentru acesta. Însă, într-o lume unde frica, vinovăţia şi nevoia sunt atât de speculate în scopul manipulării maselor, este atât de greu să rămâi o persoană integră.

Maternica pleacă de la premisa că un părinte fericit va avea un copil fericit, iar un parentaj sănătos va veni de la sine, mai ales în momentul în care cuplul este închegat şi bazat pe valori morale comune.

Propunem două procese simple: să conştientizăm ce trebuie corectat la noi înşine, folosindu-ne de noţiuni psihologice clasice şi foarte mult bazate pe simboluri şi să încercăm să şi corectăm apoi, utilinzând metode holistice, având întotdeauna în vedere vaptul că primul pas al vindecării este conştientizarea şi dorinţa de evoluţie. Totul poneşte de la starea noastră psihică, iar orice gând pozitiv sau negativ pot avea repercusiuni nu numai asupra psihicului, ci şi asupra corpului fizic. Integrarea Corp – Minte – Spirit este cheia succesului în acest demers. Iar toate acestea sunt cu atât mai importante dacă avem mereu în vedere faptul că micuţii nu fac niciodată ceea ce le spui, ci copiază ceea ce eşti.

Maternica pe Facebook

Maternica pe Instagram