a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

JASPUL ROŞU

Chakre: Root Chakra, Sacral Chakra

Zodii: Fecioară, Leu, Scorpion

Număr: 6

Planeta: Marte

Element: Pământ

Luna: Octombrie

 

DESPRE JASPUL ROŞU

Piatra de Jasp a fost venerată de către popoarele și civilizațiile antice din întreaga lume ca piatră sacră și puternică de protecție, atât în domeniul fizic, cât și în cel spiritual. Aceste pietre erau cunoscute drept „aducătorii de ploaie” și îngrijitorii, vindecătorii spiritului. Erau pietre pentru curaj și înțelepciune.

Istoric, Jaspul roșu a fost cunoscut ca o piatră a vibrației și a rezistenței, un talisman al războinicilor și un promotor al justiției, protecției și vieții. Conform legendei vikinge și germanice, înălțarea sabiei magice a lui Siegfried, ucigașul dragonului, a avut încrustat Jasp roşu pentru a-i aduce curaj. Vechii egipteni au legat Jasp-ul roșu de sângele fertilizant al mamei Isis și l-au sculptat adesea în amulete de protecție pentru a fi așezate pe gâtul decedatului, fiind gravate cu al 156-lea capitol din Cartea Morţilor. Se crede că Jaspul a fost probabil „Rubinul” despre care se vorbea în Biblie – Odem, sau prima piatră din pieptul lui Aaron, Marele Preot, gravat cu numele tribal al lui Reuben. Jaspul a fost numit “Sângele Mamei Pământ” de triburile autohtone americane și a fost folosit pentru stimularea sănătăţii, pentru idei și strategii noi.

Astăzi, Jaspul roşu este încă cunoscut sub numele de “Piatra anduranţei”, un stimulator blând, dar vital, al Chi-ului sau al Energiei vitale, aducând forță și energie fizică, rezistență, concentrare și determinare. Frecvența sa constantă calmează corpul emoțional creând o energie durabilă și stabilă pentru îmbunătățirea sănătății sau pentru depășirea bolii. Ajută la stabilirea obiectivelor și la urmărirea acestora până la finalizare, înfruntarea sarcinilor neplăcute și la creşterea curajulului de a remedia greșelile. Jaspul roșu activează Root Chakra și stimulează creșterea energiei Kundalini în toate chakrele, curățând și întărind aura. Este o piatră a pasiunii, utilă pentru restaurarea și întinerirea libidoului și pentru manifestarea ideilor creative. Ajută la reamintirea viselor și este o piatră puternică pentru cei care lucrează cu energiile Pământului pentru a face o legătură profundă cu spiritele Pământului și a locurile sacre.

CUM POATE FI FOLOSIT JASPUL ROŞU?

Poartă Jaspul roșu pentru a atenua stresul și a te reconecta cu energiile de împământare ale Pământului. Efectul său de curățare elimină negativitatea, stabilizând aura.

Jaspul Roșu este minunat pentru curățarea minții în timpul meditației, rugăciunii sau contemplației. Energia sa spirituală ridicată crește concentrarea și rezistența în timpul ceremoniilor sau practicilor spiritual. Este o piatră excelentă pentru călătoriile șamanice și călătoriile astrale.

O piatră valoroasă de protecție, Jaspul roşu protejează de amenințările fizice și ajută în situații de pericol. Îl poţi păstra în mașină pentru a preveni accidentele sau furtul.  Îl poţi ţine în casă pentru a absorbi poluarea și radiațiile electromagnetice și de mediu.

Pentru protecţia împotriva atacurilor psihice poate fi purtat pe post de bijuterii. Îl poţi purta atunci când lucrezi persoane cu potențial de violenţă fizică sau cu tulburări psihiatrice.

Jaspul roșu este o piatră a pasiunii și un semn al tuturor celor care consumă iubirea. Încurajează controlul în toate lucrurile și calmează agresivitatea sexuală, promovează compatibilitatea sexuală și îmbunătățește sexul tantric. Poate ajuta femeile să învingă un rival de dragoste gelos sau o poziție nedreaptă într-o relație.

Jaspul roșu stimulează, de asemenea, pasiunea în activitatea creativă, manifestând noi idei, precum și energia de a continua un proiect chiar și după ce emoția inițială a scăzut. Energia sa aduce concentrare și stăpânire de sine. Jaspul roșu este cristalul actorilor, al actrițelor și al tuturor celor legați de artele expresive și spectacole, aceştia devenind mai sensibili la publicul lor.

CUM POATE FI CURĂŢAT JASPUL ROŞU?

Curățarea jaspului tău roșu o dată pe săptămână este o idee bună chiar dacă nu te confrunți cu un stres suplimentar. Una dintre cele mai ușoare metode prin care îți poți curăța jaspul roșu este clătindu-l sub apă curgătoare rece timp de 3 până la 5 minute. După aceea, îl poţi sterge cu un prosop de hârtie și este gata de utilizare.

Deoarece soarele și luna sunt cele mai pure surse naturale de energie, poţi curăța și încărca jaspul roșu expunându-l la aceste energii. Ține jaspul roșu expus la aceste energii timp de cel puțin 24 de ore pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, îl poţi îngropa sub pământ pentru a-l curăța și încărca. Evită solul cu substanțe chimice și pesticide.

Poate fi curățat și prin înmuierea acestuia în soluție de apă sărată sau apă oceanică. Evită utilizarea substanțelor de curățare chimice și sintetice pentru curățarea acestei pietre.

Post a Comment