IN SFARSIT, MAMICA! – EPISODUL III
bebelus copil mamica

Încă o zi când mănânc la ora 16:00. Reuşesc să beau cafeaua în fiecare zi, pe fugă. O sorb, aşa, ca pe apă. Uneori reuşesc să fac şi un duş, alteori nu.

Bebe s-a trezit astăzi la ora 6:00. Din fericire, a început să se trezească doar o singură dată pe noapte. Între orele 3 şi 5. Mai fac schimb cu mama, care reuşeşte să adoarmă mai repede ca mine. Ieri m-am sculat la 3:30 să alăptez şi nu am mai reuşit să adorm la loc. M-am pus pe lucrat. Azi noapte am reuşit să dorm puţin mai mult.

Nu este uşor să fii mamă. Era cât pe ce să intru într-o depresie post-partum de toată frumuseţea. Din fericire am reuşit să mă adun. Presiunea socială din ziua de astăzi este uriaşă, iar în ciuda faptului că nu a iubit multă lume comunismul, toţi cei din generaţia părinţilor noştri îşi amintesc de faptul că orice ar fi fost, aveai serviciu şi aveai un venit lunar care te ajuta să te întreţii. Astăzi nici angajaţii nu mai vor să muncească şi nici patronii nu mai vor să îi plătească.

După o sarcină toxică, cu atacuri de panică, cu 30 de kilograme în plus, ne-am trezit acasă cu micuţul şi efectiv nu ştiam ce să facem cu el. Dragostea maternă este instinctuală, este imediată, mama se poartă cu el în mod natural şi face ce trebuie. Problema e că nimeni nu te învaţă, nimeni nu îţi arată nimic. Deşi sună a smiorcăială, îmi dau seama că Cezar este tot ceea ce aveam nevoie. Este iubire, este putere, este vindecare, este oglinda ta în care vezi că eşti o mama care poate să facă orice pentru fiul ei.

Sunt epuizată şi am momente când am nevoie de timp şi spaţiu, dar dacă doarme treizeci de minute în plus faţă de programul său obişnuit, mi se face dor de el. Îmi vine să îl trezesc şi să îl pup. Normal că nu îl trezesc. Cezar este un copil minunat, cuminte, ambiţios. Ieri s-a întors pentru prima dată de pe spate pe burtică. Aş fi zis că reuşeşte în maxim două zile. Dar seara l-am lăsat în pat singurel cinci minute şi când am venit era deja întors.

În fiecare zi mă învaţă lucruri şi mă face să îl iubesc din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Dacă el poate, pot şi eu.

Facebook
Articole populare
Suggested
Suggested contents and articles.
Suggested Contents
6 activitati pentru bebelusi pana in 6 luni
Salut! As vrea sa va prezint astazi cateva activitati pe care eu le fac cu Cezar si sunt potrivite deja pentru varsta lui. Cezar este un copilas foarte activ si doarme destul de putin, iar faptul ca el momentan nu intelege foarte multe lucruri asta poate face ca uneori situatiile
Ce vaccinuri am ales sa ii facem bebelusului si de ce
E o nebunie totala in aceste vremuri cu privire la acest subiect. E greu de spus in ce situatie sunt pusi parintii, bombardati din toate partile cu informatii despre cum ar trebui, daca ar trebui si cand ar trebui vaccinati copiii. Presiunea sociala este din ce in ce mai mare,
Ce poti cumpara in valoare de 300 lei pentru bebe?
Salutare! Zilele trecute am fost la Farmacia Tei, foarte entuziasmata si fericita, cu scopul de a cheltui cateva vouchere care mi-au ramas in urma analizelor. Nu va ganditi ca am facut toate analizele din vouchere. O sa revin neaparat cu lista completa de analize intr-un alt articol. Ce pot sa
Comments
All comments.
Comments