In sfarsit, mamica! – Episodul I
concurs banca recoltare celule stem

Au trecut doua saptamani in care am reusit sa ma pun pe picioare in mare parte, atat dupa nastere cat si cu noul program in ture de cate trei ore… Cei care aveti copii deja stiti despre ce vorbesc…

M-am decis sa povestesc putin despre experienta mea din spital, experienta nasterii si despre nevoile pe care le-am avut in ultimele doua saptamani.

Pe 16 august, la ora 5 dimineata, micul Cezar a inceput sa se plictiseasca de pantecul mamei. Initial am crezut ca sunt doar niste contractii cum avusesem pana atunci, insa dupa ce le-am cronometrat, folosind o aplicatie, am inteles ca voi naste in ziua respectiva. Dupa zece ore de travaliu dureros, Cezar a fost cam nehotarat. Foarte obosita, avand inca dilatatie 1 si fara nicio sansa de a naste pana seara, am optat pentru cezariana. Imi este inca greu sa discut despre acest episod foarte personal. Poate intr-o zi voi putea sa dau detalii. Tot ce pot sa spun este ca nu a fost deloc usor.

In timpul operatiei, dl. doctor m-a intrebat cum il cheama. Am raspuns: “Cezar”. “Ah, si tu voiai ca Cezar sa vina fara scandal?”

Am inteles mai apoi, dupa ce am citit AICI:

Origine: latina

Istoricul Pliniu cel Batran a dat sens numelui Cezar prin referinta la obiceiul de taiere a pantecului mamei, la nasterea imparatului.

In expresia „Caeso matris utero”, numele capata sensul „divinitate”, „cu plete”, „coama”.

Forma de Caisar a fost purtata, la inceputuri, de catre pretorul Sextus Iulius Caisar. Apoi, de catre fiul adoptiv al dictatorului Caius Octavius – mai tarziu imparatul Caius Iulius Caesar Octavius Augustus, numele fiind ulterior preluat de descendenţii casei Claudia – de la Tiberiu la Neri, titlu distinctiv pentru conducatori.

Insa, in timp, termenul a devenit unul medical – “cezariana”.

Deci Cezarica era predestinat sa iasa prin… cezariana. Nu m-am gandit la asta, dar se pare ca nimic nu este intamplator.

La spitalul Giulesti exista acum posibilitatea de a opta pentru un salon de tip “rooming in”, unde poti sa iei bebele cu tine. Pentru o mamica operata este destul de greu, insa am optat pentru acest tip de cazare, iar noaptea, intre orele 23:00 si 05:00 l-am tinut la neonatologie, pentru a putea sa ma odihnesc totusi. Experienta a fost una interesanta si as repeta-o. In ceea ce priveste organizarea staff-ului pe acest tip de saloane noi, este una totusi ce lasa de dorit, fiind un proiect abia pus in aplicare, iar lucrurile nu sunt inca foarte bine clarificate. Una peste alta, bebe a fost cu mine, iar asta este tot ce conteaza.

Revin cu mai multe episoade, deoarece trebuie sa fug. Pentru moment timpul meu este foarte limitat, caci bebe are nevoie sa petreaca foarte mult timp cu mine. Va tin la curent!

Facebook
Articole populare