a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Împământarea (grounding) şi importanţa acesteia pentru copilul tău

Ce înseamnă împământarea?

Împământarea este armonizarea propriului câmp energetic cu momentul prezent. Este procesul de a te îndrepta spre interior și de a avea încredere în necunoscut pentru a te simți în siguranță și hrănit. Este procesul prin care te eliberezi de obsesia pentru control, de frică, de anxietate, de orice te face să te simţi dependent. Este procesul care te ajută să dezvolţi mecanisme sănătoase de coping pe perioada schimbărilor agresive. Este procesul prin care gestionezi lucrurile noi şi prin care înveţi să îmbrăţişezi şi să transformi în oportunitate tot ceea ce soseşte nou în viaţa ta.

O leţie scurtă de fizică

Pământul este încărcat cu ioni negativi, iar lumea în care trăim astăzi este încărcată în primul rând cu ioni pozitivi (gândește-te că trăiești în epoca electronică, a wifi-ului, în jungla de beton). Ionii pozitivi sunt de asemenea prezenţi în număr foarte mare în jurul nopţilor cu lună plină, fapt care explică energia şi gândurile neregulate. Dacă nu ne împământăm, echilibrăm și reconectăm cu natura- mamă, ajungem să ne deconectăm încet-încet de momentul prezent, de pământ, de viață și, în final, de noi înșine. Evident, deconectarea de prezent, aşa cum am mai spus, se poate transfoma în a trăi în trecut (ceea ce poate duce la depresie) sau a trăi în viitor (ceea ce poate duce la anxietate).

Mama Gaia

Conectarea la Mama Pământ este un sentiment de revenire la rădăcini (acasă). Tot ce este în jurul nostru în această viață este energie, totul vibrând pe frecvențe diferite. Când începem să înțelegem acest lucru, începem să dezvoltăm o cunoaştere profundă că suntem una cu pământul- mamă, facem parte din aceeaşi sursă universală de energie. Cu timpul, noi oamenii ne-am deconectat de natură extrem de mult. Am uitat că suntem una cu natura şi cu pământul pe care trăim. Fără el nu am putea să existăm.  Mai mult ca niciodată simțim această deconectare, stând între patru preţi, având până acum viețile atât de ocupate. Când ne întindem pe iarbă și lăsăm energia vitală să curgă prin noi, ne întoarcem acasă.

Astfel că, în perioade de nelinişte, cel mai important este să… NE ÎNTOARCEM ACASĂ. Poate părea puţin ironic sau nu, această criză mondială de împrăştiere a Coronavirusului i-a făcut pe toţi să se întoarcă acasă. Dar, iată, era cel mai înţelept lucru pe care puteau să îl facă. Subconştientul lor, intuiţia, sau ce vreţi voi, cineva sau ceva le-a transmis că sunt deconectaţi de tot ceea ce se întâmplă şi au fost mânaţi de dorinţa de a se întoarce acasă.

“Acasă” poate fi oriunde

Întotdeauna am fost de părere că acasă te simţi oriunde, atunci când eşti împăcat cu tine. De fapt, noi nu avem nevoie de vile cu piscine. Dacă nu suntem împăcaţi cu noi înşine, ne vom simţi deconectaţi şi într-o vilă cu piscină şi vom simţi mereu nevoia să facem o sumedenie de lucruri şi tot nu ne vom simţi “Acasă”. “Acasă” este când eşti conectat la Pământul-mamă și prin această conexiune simţi casa în interiorul tău.

Deconectarea copilului tău

Există mai multe motive pentru care copilul tău s-ar putea simţi deconectat, acest lucru ducând în primul rând la stări de anxietate. Atunci când copilul tău acuză dureri de cap, de burtică, frică constantă de tot ceea ce este nou, ar trebui să începi să îţi pui câteva întrebări să afli dacă nu cumva nu are nişte probleme de conectare. Iată mai jos câteva motive din pricina cărora s-ar putea produce acest dezechilibru.

Atunci când îi comunici copilului tău “Nu avem bani”. Acest lucru pentru el ar putea însemna că tu nu îi poţi oferi siguranţa materială de care are nevoie pentru a supravieţui. Aminteşte-ţi că micuţul tău nu are noţiuni foarte clare despre valoarea banilor, iar noi, uneori, pentru că suntem prea grăbiţi şi la rândul nostrum prea deconectaţi, probabil că nu vom conştientiza acest lucru. Normal că nu este bine să îi facem pe plac copilului nostru la fiecare scâncet, iar când nu o putem face sau considerăm că nu este neapărat necesară îndeplinirea unui anumit “moft”, îi putem răspunde simplu că sunt bani, însă există o listă de priorităţi şi că fiecare dintre ele trebuie achitate într-o anumită ordine, sau pur şi simplu îi putem comunica faptul că economisim nişte bani pentru x lucru. Este posibil ca această discuţie să se transforme într-una foarte lungă, însă trebuie să luăm în calcul importanţa faptului că micuţul nostru trebuie să se simtă în siguranţă alături de părinţii săi.

Împământarea, aşa cum spuneam şi în paragraful anterior, are o strânsă legătură cu îndeplinirea nevoilor primare. Poate aţi auzit sau aţi citit despre “Piramida nevoilor” lui Maslow. Ei bine, orice nevoie care nu va fi îndeplinită (facem aici distincţia între “nevoie” şi “dorinţă”, care sunt lucruri complet diferite), poate duce la un dezechilibru sufletesc şi poate avea consecinţele pe care vi le-am explicat deja. Ei bine, de aceea trebuie să fim în permanenţă atenţi ca micuţii noştri să primească hrană, odihnă, iubire, haine şi un acoperiş deasupra capului.

Este evident faptul că atunci când copilul suferă, de exemplu, de anxietate, este foarte posibil să o fi împrumutat-o pe aceasta de la părintele său. Însă un caz şi mai concret este atunci când copilul suferă trauma unui divorţ, iar toată lumea sa se împarte pe din două. Aici pot surveni o mulţime de schimbări: schimbarea domiciliului, a prietenilor, a şcolii, poate îndepărtarea de unul dintre părinţi şi de familia din partea acestuia. Toate acestea duc la o dezrădăcinare destul de puternică. Ce putem face? Putem să fim foarte atenţi atunci când discutăm, să îi explicăm copilului că nu se va schimba nimic, că va avea în continuare parte de iubirea profundă şi toată grija din partea părinţilor şi că ne asumăm să nu îi lipsească nimic. Pentru mai multe detalii în acest sens puteţi să consultaţi şi acest articol: https://maternica.ro/cum-sa-gestionezi-relatia-cu-copilul-tau-atunci-cand-urmeaza-sa-divortezi/.

Iată câteva semne care îţi poat arăta că eşti deconectat

  • Nu te simţi în siguranţă pe acest Pământ.
  • Nu ai încredere în vocea intuiţiei.
  • Nu simţi stabilitate în viaţa ta.
  • Nu simţi conexiune cu natura.
  • Eşti anxios(-oasă) sau depresiv(-ă).
  • Nu îţi asculţi corpul atunci când încearcă să îţi transmită ceva (prin senzaţii, simptome, dureri, boli, etc.)
  • Nu te ragăseşti în starea de linişte.
  • Nu te poţi concentra pentru a-ţi duce proiectele la bun sfârşit.
  • Simţi nevoia să strângi lucruri sau bani. (Hoarding)
  • Simţi nevoia să stai în natură, să ieşi afară.
  • Pui la îndoială ceea ce se întâmplă în jurul tău mai mult ca oricând.
  • Este foarte multă dezordine în jurul tău.
  • Atenţia îţi este distrasă foarte uşor.

Nu este uşor să menţii lucrurile în echilibru, mai ales în societatea noastră, având atât de multe probleme zilnice. Este important să ne dăm seama de consecinţe, iar cea mai bună echilibrare a copilului nostru pleacă de la noi, ca părinţi.

Sursa foto: https://unsplash.com/

Post a Comment