a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Heart Chakra şi Psoriazisul – partea a II-a

Revenim la discuţia despre Psoriazis, începută mai demult AICI.

Există două tipuri de abordări pe care le-am tot studiat în ultima vreme. Prima este cea a lui Martel, abordare care are în vedere partea psihologică, şi a doua este abordarea aşa numită “Recall Healing” sau poate aţi auzit-o vreodată sub denumirea de “Noua medicină germanică”.

Ei bine, vom discuta iniţial despre abordarea psihologică şi vă voi cita aici textul exact din cartea “Cauzele subtile ale îmbolnăvirii, Marele Dicţionar al Bolilor şi Afecţiunilor”, a lui Jaques Martel:

“Psoriazisul constă în creşterea producţiei de celule cutanate, care creează o aglomerare de celule moarte, o îngroşare a pielii, plăci roşii, dese sau separate, care sunt acoperite de fragmente de scuame. Dacă sufăr de psoriazis mă număr printre cei 2% din populaţia lumii, care au această boală. În general sunt hipersensibil şi am o nevoie mare de iubire şi de afecţiune, care nu este împlinită, nevoie care îmi aminteşte de o altă perioadă dificilă, din trecut. În acea perioadă, este posibil să fi avut un sentiment puternic de abandon sau de separare de cineva sau de ceva drag. Psoriazisul implică existenţa unei duble separări, de cele mai multe ori, de două persoane diferite sau o dublă separare faţă de aceeaşi persoană. De exemplu, am fost separat de ambii părinţi când eram copil. Pielea a fost “atinsă” deoarece, pentru mine, copil fiind, cel mai mult am nevoie de contactul fizic cu părinţii mei sau cu o persoană pe care o iubesc şi de care mă simt apropiat. 0 dublă separare poate fi separarea de mama mea şi un frate sau o soră sau separarea de partenerul meu şi un proiect (“copilul meu”) sau orice altă combinaţie care implică o separare de două persoane sau de două situaţii, pe care le iubesc şi care îmi sunt foarte dragi. Este posibil să mă simt separat de mine, de propria mea identitate. În plus, mă pot simţi obligat să am contacte nedorite cu alte persoane. Faptul de a fi sau a mă simţi separat împiedică acel contact, mai ales prin atingere, cu pielea, cu persoanele pe care le iubesc. Reuniunea este imposibilă. Astfel va apărea psoriazisul. În prezent, îmi este atât de teamă că voi fi rănit încât vreau să păstrez o anumită distanţă între mine şi ceilalţi. Vreau să evit să sufăr. Psoriazisul este o bună modalitate de protecţie pentru corpul meu, împotriva oricărei apropieri fizice şi împotriva vulnerabilităţii mele. Este ca o armură care îmi protejează corpul de exterior. Trăiesc un conflict interior, o ambivalenţă între nevoile mele şi dorinţa mea de apropiere şi frica mea de contact, care mă face să păstrez distanţa. Mă simt neînţeles de ceilalţi. Vreau să controlez ceea ce îmi oferă ceilalţi. Am impresia că sunt păcălit, că unele persoane abuzează de autoritatea lor, mai ales dacă au mulţi bani. Trebuie să mă eliberez de anumite modele mentale şi atitudini acumulate în mine şi care, acum nu mai au niciun motiv să existe. Mi-am reprimat atât de mult emoţiile şi trăiesc o angoasă permanentă. Îmi controlez viaţa până în momentul în care trebuie să fac faţă propriilor mele emoţii. Atunci, intru în panică.[…]”

Aşa cum am tot spus în nenumărate dintre articolele pe care le-aţi mai citit pe Maternica.ro, sunt ferm convinsă că orice boală are o cauză emoţională, boala în sine nefiind nimic mai mult decât o aglomerare de simptome pe care corpul tău le manifestă, în disperata încercare de a-ţi semnala că ai o problemă de rezolvat. De cele mai multe ori, problema respectivă este reprimată sau refulată, fapt pentru care îţi va fi din ce în ce mai greu să o descoperi. Sunt ferm convinsă că răspunsul stă în identificarea şi rezolvarea problemei emoţionale.

Între timp, legat de psoriazis am descoperit şi punctul de vedere al noii medicine germanice (care nu este o disciplină propriu- zisă, ci tot o manieră de a interpreta cauzele bolilor la nivel spiritual, având un conflict central de la care pleacă totul).

Medicina germanică spune acelaşi lucru, şi anume că există un dublu conflict de separare, conflict care se poate traduce deopotrivă prin “vreau să mă separ de cineva” sau “sufăr că m-am separate de cineva”.

Vă recomand acest videoclip, pentru a înţelege mai multe despre această abordare:

https://www.recall-healing.ro/psoriazis-prin-prisma-recall-healing/?fbclid=IwAR0ydo6kjLSfDEvhx7D4YIUlD3I43jOspmk6uWOMSSxkMkh72vFRMDayPaI

Motivele pentru care poţi ajunge să dezvolţi această boală sunt:

– te-ai separat/ despărţit/ pierdut de/ pe cineva (poate să fie om sau animal) şi îţi lipseşte prezenţa sa;

– ori, din contră, doreşti să te desparţi/ separi de cineva faţă de care ai o anumită aversiune;

– doreşti contact fizic, îmbrăţişare cu cineva, însă nu se mai poate, te simţi abandonat sau părăsit – în acest caz sunt afectate zonele înterioare ale corpului, cele ale meridianelor Yin: abdomen, braţe, piept şi picioare pe interior. Cu interiorul atingem pe cineva atunci când îl îmbrăţişăm;

– nu doreşti să ai contact fizic, ai sentimente de aversiune şi respingere faţă de cineva – în acest caz sunt afectate zonele exterioare: spatele, fundul, braţele şi picioarele pe exterior, mâinile, pumnii, coatele, încheieturile mâinilor, genunchii, gleznele. Cu aceste părţi ale corpului ne putem apăra sau putem respinge pe cineva nedorit;

– când ai un conflict de tipul “mamă-copil”, psoriazisul se localizează numai pe peartea dreaptă a corpului la dreptaci, iar la stângaci, invers;

– când ai un conflict de respingere cu partenerul psoriazisul se localizează pe partea stângă la dreptaci şi pe partea dreaptă la stângaci;

– atunci când îţi pierzi demnitatea, faţa poate fi afectată de psoriasis, un caz concret sunt copiii abandonaţi de părinţi.

Aşa cum am spus mai sus, primul pas al terapiei este să descopri conflictul interior şi să-l rezolvi. Este foarte important să gândeşti pozitiv şi să ai în vedere afirmaţii pozitive, dintre care ţi le recomand pe cele din acest articol. Deschide-te şi acceptă atingerile, mângâierile, masajele, acceptă contactul la nivelul pielii.

Post a Comment