a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Heart Chakra şi plămânii II

În ultimele zile, toată lumea postează mesaje despre cum să faci să te păzeşti mai bine de Coronavirus. Noi am discutat deja despre plămâni şi o vom face în continuare. Am văzut care sunt problemele energetice care pot sta la baza afecţiunilor pulmonare. Chiar dacă nu vă confruntaţi cu acest virus, este posibil ca de-a lungul timpului să vă fi confruntat cu probleme respiratorii de orice fel, începând de la astm şi terminând cu răceli, gripe, viroze.

Ceea ce nu am discutat încă este cum puteţi face paşi către echilibru şi armonie pe Heart Chakra, astfel încât să vă menţineţi în stare de sănătate plămânii şi inima.

Atunci când plămânii au un exces de mucus, sau acesta devine prea gros, spaţiul pulmonar se micşorează şi nu este capabil să se exrtindă sau să se contracteze pentru a respira liber. Partea de respiraţie din corpul nostru înseamnă 70% din curăţarea totală a corpului de deşeuri. Expiraţia este un mecanism de curăţare şi de înnoire. Dacă ai o capacitate pulmonară redusă, acest lucru se poate traduce printr-o capacitate redusă de a renunţa la trecut şi la lucrurile nocive din viaţă. Urmarea este că nu trăim autentic, nu trăim la adevărata noastră capacitate. Atât din punct de vedere fizic cât şi spiritual. Deşi este foarte greu, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru noi şi sănătatea noastră este să renunţăm la obiceiurile care nu ne mai servesc.

Când trăieşti o situaţie de viaţă neplăcută, durerea se blochează în plămâni. Este ca atunci când ai un blocaj de respiraţie. Plămânii se blochează. Aici aş face o revenire la ce povesteam în articolul trecut, având în vedere că, în cazul fumătorilor, capacitatea de respiraţie se reduce considerabil. Medicina tradiţională chineză ne spune că maxima capacitate de funcţionare a plămânilor are loc dimineaţa, între 3 şi 5. De exemplu, dacă noaptea te trezeşti frecvent între aceste ore, este posibil să ai anumite blocaje energetice de tipul celor care pot bloca plămânii.

Aşa cum spuneam şi în articolul trecut, plămânii ţin de Chakra Inimii, ce-a de-a patra chakră din sistem, care se află fix la mijlocul acestuia. Plămânii se află în centrul sistemului, iar acest lucru ne arată din nou cât sunt de importanţi sunt aceştia în circulaţia energiei vitale.

Vom discuta despre afecţiunile pe Chakre, în primul rând, pentru a înţelege exact de unde provin ele:

Acestea pot fi de două feluri: cele generate de o Chakra subactivă şi cele generate de o Chakra hiperactivă.

Chakra subactivă, în cazul Heart Chakra, se referă la o armură creată în jurul înimii, armură care nu lasă să se stabilească relaţii şi conexiuni autentice între oameni, practic noi înşine fiind părtaşi la blocarea mişcării naturale a energiei prin corp şi nu numai. Iubirea presupune o vulnerabilitate crescută, iar mulţi oameni, tot din cauza suferinţelor, poate unele chiar arhaice, ajung să îşi blocheze aceste conexiuni, pentru a evita suferinţa. Plămânii se sufocă şi dezvoltă o boală, drept semn că ceva nu este în regulă. Cam aşa funcţionează orice boală. Dacă nu ne ascultăm corpul, simptomele se agravează din ce în ce mai mult. Frica de respingere (şi aici vedem din nou legătura cu rana respingerii despre care vorbeam şi în articolul trecut) ne împinge să fim proprii noştri duşmani. Ne este frică de durere şi ne este frică de judecată. Plămânii şi Heart Chakra sunt sub semnul aerului, iar blocajul, rigiditatea înseamnă prea mult pământ în spaţiul pulmonar. Pământul astupă circulaţia liberă a aerului. Există un zid creat pentru împiedicarea unei conexiuni profunde, semnificative, de frica acestei vulnerabilităţi necesare iubirii depline și libere. Frica. Frica este cea care împiedică oamenii să fie ei înşişi şi să se ascundă de sentimentele autentice.

De cealaltă parte, poate exista o Chakra hiperactivă. Acest lucru înseamnă prea mult din elementul “Apă” în plămânii noştri, adică prea multă fluiditate. Prea multă apă înseamnă să iubeşti prea mult. Îmi tot vine în cap acum şi un titlu de carte “Femei care iubesc prea mult.” Nu am citit-o sincer, deşi mi s-a recomandat. Cred că va veni într-o zi şi vremea ei, dar este clar că pe aici se învârte semnificaţia.

Acum pare totul atât de simplu, nu-i aşa? Ori ai prea multă apă în plămâni, ori nu ai destul aer. Undeva la mijloc, în echilibru se află starea spre care aspirăm cu toţii.

Acum să ne întoarcem la subiectul cu cel mai mare impact în zilele noastre: Coronavirus. “Epidemia despre care toată lumea vorbea înainte ca coronavirusul să apară era singurătatea. Cultura noastră a devenit tăcută pe măsură ce petrecem din ce în ce mai mult timp cu telefoanele, calculatoarele, tabletele și televizoarele noastre și din ce în ce mai puțin timp conectându-ne cu oamenii din jurul nostru. Acest lucru provoacă un dezechilibru în Chakra Inimii, deoarece ne pierdem simțul comunității adevărate. De asemenea, avem o cultură destul de divizibilă acum – dacă ne dezvăluim opiniile adevărate, am putea fi respinși de grup. Ne poate provoca să ne armăm, să ne apropiem și să ne reducem fluxul de respirație și Qi.”, spune Samantha Attard, PhD RYT (http://spirocollective.com/).

Acum că aţi văzut puţin mai clar despre ce este vorba, este foarte important să ţineţi minte faptul că tot ceea ce citiţi pe partea spirituală şi încercaţi să puneţi în aplicare nu va avea efect imediat şi nu vă va proteja sau vindeca instant. Adică, pe partea de vindecare să nu renunţaţi la tratamentele medicinale în favoarea terapiilor holistice. Nu încurajăm şi nu încurajaţi aşa ceva. Însă trebuie să acordaţi foarte multă atenţie şi părţii spirituale, căci dacă vindecaţi cu medicamente o parte, se poate muta imediat în altă parte afecţiunea înăbuşită, până când înţelegeţi unde anume trebuie lucrat.

Ca o încheiere a părţii de diagnosticare energetică, mi-a fost sincer teamă să mă afund în afirmaţii, dar este imposibil să nu observăm cum Coronavirusul îi afectează mai mult bărbaţi decât pe femei. Nu numai faptul că plămânii reprezintă energia feminină, iubirea, dar este destul de clar că această boală este strâns legată de acceptarea energiei feminine, fapt bine ştiut în cazul bărbaţilor cu o energie masculină foarte puternică.

 

Vă recomand şi ACEST podcast, pentru mai multe clarificări.

https://soundcloud.com/andreea-vitan/highlights-podcast-002-vindecare-spirituala-pentru-coronavirus?fbclid=IwAR2Y2xWhSL7FzASgzalcuWiGjFBHlzC0WFkWE-x8A2s1Clp3yOg8sWHk6L0

 

Acestea fiind spuse, iată câteva terapii pentru a echilibra Heart Chakra, neapărat împreună cu partea phihologică:

 

Afirmaţii pentru Heart Chakra.

Dacă nu era destul de clar până acum de ce am transmis acele lista lungi de afirmaţii, iată că a venit momentul să le folosim, acum mai mult ca oricând.

https://maternica.ro/heart-chakra-50-de-afirmatii/

 

Cristale care ajută la echilibrarea Heart Chakra:

Citrinul

Topazul

Ochi de Tigru

Smarald

Malachit

Aventurin

Amazonit

 

Yoga pentru Heart Chakra:

Meditaţie ghidată pentru Heart Chakra:

 

 

Mudre

Încă nu am apucat să vă povestesc despre Mudre. Acestea sunt gesturi ale mâinilor utilizate în meditaţie. Aveţi mai jos trei exemple de Mudre pe care le puteţi utiliza în lucrul cu Heart Chakra.

Hridaya Mudra

Atingeţi degetul arătător de rădăcina degetului mare. Alăturați-vă degetul mare de vârfurile degetelor mijlocii și inelare. Mențineți degetul mic îndreptat. Pentru utilizare în meditație, aduceți mâinile pe genunchi cu palmele orientate în sus.

Acest gest eliberează emoțiile încorporate și greutăţile localizate pe inimă. Întinerește inima prin eliberarea de stres și emoții și reduce anxietatea. Ajută să ne menținem inima deschisă în timpul încercărilor emoționale.

 

Padma sau Lotus Mudra

Apropiaţi-vă palmele. Țineți ambele margini ale mâinilor apăsând împreună – de-a lungul degetelor mici și celor mari. Mențineți palmele apăsate. Separați degetele arătătoare, mijlocii şi inelare, postura mâinilor ajungând să arate ca o floare de lotus înflorită. Țineți mudra aproape de centrul inimii. Puteţi să ridicați braţele deasupra capului pentru a deschide spatele inimii. Acest gest ajută la menținerea unei inimi deschise către tot ceea ce ne aduce viața. Păstrează o esență de puritate în timp ce deschide Chakra inimii. Ajută la combaterea sentimentelor de inadecvare, izolare, tristețe și singurătate

 

Kapittha Mudra

Ganesha mudra se practică punând mâna stângă în fața pieptului, cu palmele în afară și prinzând mâna stângă cu mâna dreaptă. Mâinile rămân la nivelul inimii, întrucât sunt îndepărtate energetic, fără a le elibera. Este potrivit pentru cei care suferă de dureri de inimă, depresie sau sentimente de greutate și tristețe. Se spune că aduce curajul de a aborda viața cu inima deschisă.

Sursă foto: https://www.yogapedia.com/.

Post a Comment