a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Heart Chakra/ Chakra Inimii/ Anahata

Anahata (sanscrită: अनाहत) sau chakra inimii este a patra chakră, conform tradițiilor yogice hinduse. În sanscrită, anahata înseamnă „nefericit, deblocat și neînvins”.

CULOARE: Verde

Culoarea verde este compusă din galben și albastru în părți egale. Verde este o culoare a iubirii. Este chiar centrul ființei. Centrul inimii. Verde este energia iubirii și a transformării. Ea permite să transformi ego-ul și nevoile chakrelor inferioare și să te deschizi spre iubire. Verdele este culoarea creșterii, a vieții și a echilibrului. Prin echilibru găsești acest centru din care poți iubi, forma relații sănătoase și hrănitoare și a oferi și primi iubire. Culoarea verde are o energie liniștitoare și calmantă, precum o pătură de iarbă moale sub picioarele tale. Este culoarea naturii, a plantelor și a copacilor.

Cele douăsprezece petale ale Heart Chakra seminifică: fericire, pace, armonie, dragoste, înţelegere, empatie, claritate, puritate, unitate, compasiune, bunătate, iertare.

ELEMENT: Aer

Acest element este legat de chakra a patra, Anahata sau Chakra inimii, situată peste stern, inimă și plămâni, aceasta fiind responsabilă de respirația noastră. Când această chakră este afectată fizic sau emoțional, respirația noastră este afectată şi ea. Asociații aeriene: sezonul de primăvară; direcția est; gândire, rațiune, intelect, cunoaștere, libertate, memorie, conștientizare.

LOCALIZARE: În inimă

SIMBOL ANIMAL: Antilopa

PLANETA: Venus

Venus ne guvernează sentimentele, ceea ce prețuim și plăcerea cu care ne trăim viaţa. Harul, farmecul și frumusețea sunt toate conduse de Venus. Prin Venus, aflăm despre gusturile, plăcerile, înclinațiile noastre artistice și despre ceea ce ne face fericiți.

Cu ce se ocupă Chakra Inimii?

Chakra inimii este centrul universului energetic ce aparţine corpului. Se află în inima fizică și reglează fluxul de energie, în același mod în care inima reglează fluxul de sânge. Aici stă durerea de inimă, aici stă capacitatea de a îngriji, vindeca și ajuta întreaga planetă, întregul univers și aici este destulă compasiune pentru toți oamenii din toate locurile şi din toate timpurile.

Chakra inimii ține legătura noastră atât cu aspectele fizice, cât și cu cele spirituale ale noastre. Deoarece se află în această locație, ea ajută la conectarea chakrelor fizice și spirituale (prin Heart Chakra luăm legătura cu Sinele nostru Superior).

Unii oameni aleg să trăiască lăsându-se absorbiţi de nemulţumiri. Au fost răniți în trecut de părinți, frați, colegi de clasă sau iubiri. Este imposibil să eviţi situațiile în care cineva îţi face rău. Dar, aşa cum spune şi Jung, tu alegi de devii ulterior. Unii oameni ar putea încerca să se răzbune. Totuși, asta nu sigur nu vine din inimă. Persoana care produce durere altora are motivaţiile născute din frică, acest lucru reprezentând o chakră a inimii dezechilibrată.

Când Chakra inimii este echilibrată, ești capabil să iubești ușor și autentic pe ceilalți, așa cum te iubești pe tine însuți. Când este blocată, simți disperare, lipsă de speranță sau optimism. Pe tărâmul iubirii, există multe extreme, de la opusul iubirii (frica) până la cea mai profundă formă de iubire (mântuire). Iubirea este singura care te poate salvaea putând ridica nivelul conștiinței către o stare înaltă, dincolo de experiența timpului și spațiului. Dragostea poate vindeca și corpul fizic în moduri spontane și miraculoase, deoarece vibrația lui afectează celulele corpului.

Afecţiuni

  1. Boli fizice asociate cu Heart Chakra: Boli de inimă, boli cardiovasculare, boli coronariene, ritmuri cardiace anormale, aritmii și boli cardiace congenitale. Acestea sunt doar câteva dintre manifestările fizice ale dezechilibrului Heart Chakra. De asemenea, pot apărea probleme pulmonare și respiratorii, inclusiv astmul, boala pulmonară, emfizemul, bronșita cronică și pneumonia. Cancerul de sân și problemele superioare ale spatelui pot rezulta, iar o întrerupere a glandei timusului poate împiedica funcționarea sistemului imunitar. Boli de piele, alegrii, dermatite.
  2. Probleme emoţionale: Atunci când chakra inimii este dezechilibrată, poţi fi mai predispus la a te simți copleșit și reactiv, în loc să răspunzi pozitiv la furie, frică, îndoială și tristețe. Sentimentele de a nu fi iubit sau de a nu fi vrednic de iubire pot fi prezente, de asemenea. Ură, resentimente, mâhnire, egocentrism, singurătate, pică, lipsă de compasiune, lipsă de speranță, lipsă de încredere.

Comments

Post a Comment