Gradina de legume
gradina de legume

Asa cum am promis, mami va dezvaluie cum a gandit gradina de legume.

Am o gradinita de aproximativ 100 mp, gradinita pe care am dorit sa o amenajez astfel incat potentialul productiei sa fie maxim, dar sa si profit de toate metodele posibile ca tot ce se afla in gradina sa fie eco. Asadar nu am stropit cu nimic. Am udat ocazional, dar m-am bucurat foarte tare ca plantutele au avut apa de la Doamne-Doamne.

Cu sapatul nu m-am omorat, fiind gravida, am fost in schimb ajutata de vreo 2 ori sa scap de buruieni. Din fericire, intr-un moment in care mana a fost in floare cam peste tot in tara, la noi in gradina totul a fost ok deoarece au cam fost si buruieni printre rosii. Tot asa au scapat dragele de ele si de piatra… Drept urmare am avut niste super legume.

Va las mai jos schema pe care am alcatuit-o in urma unui studiu intens cu privire la pozitia legumelor in gradina. Plante compatibile si necompatibile, ierburi care ajuta la eliminarea gandacilor si a insectelor daunatoare. Nu am avut melci, nu am avut niciun fel de daunatori. E plin in schimb de soparlite in toata curtea, insa ele nu afecteaza cu nimic.

Schema gradina de legume

Am pus si noua cuiburi de dovleci, in fiecare cuib cam trei-patru seminte. Galbeni, verde deschis si zucchini. Probabil ca ati vazut multe dintre pozele pe care le-am postat pe pagina.

Am avut vinete albe si mov, ardei gras de cinci feluri, ardei iute si bulgaresc (neiute), rosii grase romanesti normale si galbene, cherry normale si galbene si inima de bou. Cele cherry au avut producetie foarte buna, iar cele inima de bou abia incep si sunt imense.

Am recoltat cred undeva la 35 de dovleci, unii de 50 cm… Am dat la toata familia ­čÖé

Morcovii am inteles ca se vor coace odata cu bebele. Fasolea pitica, una alba vargata, a fost super productiva.

Daca pot ajuta cu ceva, va rog sa nu ezitati sa ma intrebati.

Nu am gradina perfecta, insa sufletul meu se umple de bucurie atunci cand ma apuc de cules. Sentimentele sunt greu de expus in cuvinte.

O seara minunata!

Facebook
Articole populare