a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Generaţia Millenials

Generaţia Millenials îi înglobează pe toţi cei care s-au născut între anii 1980 şi 2000. Millennials sunt prima generație de nativi digitali, iar afinitatea lor pentru tehnologie contează foarte mult pentru formarea trendului de cumpărare. Mediul digital este adesea folosit pentru accesul instantaneu la comparații de prețuri, informații despre produse și recenzii. “Millennials”, sau milenarii, sunt cei care au crescut folosind tehnologia, internetul și comunitățile sociale din mediul online. Conform Digital Marketing Ramblings, generația milenară petrece în medie 18 ore pe săptămână pe smartphone.

Pentru cei mai mulţi dintre Millennials, sportul este o activitate obligatorie. Ei fac mai multă mişcare, mănâncă mai sănătos și fumează mai puțin decât generațiile anterioare. Ei utilizează aplicații pentru a urmări datele referitoare la efortul exercitat și caută informații online pentru a găsi cele mai sănătoase diete.

Pe măsură ce primii milenari se apropie de vârsta de 40 de ani, modul pe care generația și-a definit ideea de cămin este parte a unei transformari care a început şi continuă deja de zeci de ani.

Familia tradiţională se schimbă tot mai mult pe zi ce trece. Milenarii se despart tot mai târziu de casa părintească, se căsătoresc cu greu, majoritatea dau naştere doar unui singur copil, iar acest lucru se întâmplă foarte târziu.

De asemenea, bărbații milenari sunt mai susceptibili să se căsătorească cu femei care au o educație mai aleasă, în comparație cu generațiile trecute. 21% dintre bărbații milenari fără studii universitare sunt predispuși să trăiască cu părinții. Aproape jumătate din mămicile milenare fără studii universitare nu sunt căsătorite, în timp ce acest lucru este valabil doar pentru aproximativ una din șapte, dacă este vorba despre cele cu studii universitare. 13% dintre milenari s-au căsătorit cu cineva dintr-o rasă sau dintr-o etnie diferită – procent aflat în creștere, pornind de la 9% în anii trecuţi.

Spre deosebire de generațiile anterioare, la aceeași vârstă, majoritatea milenarilor (56%) nu sunt căsătoriţi. Doar 42% au deja un copil, în timp ce în generațiile trecute, acest lucru a fost valabil pentru un procent situate undeva la 60%. Aproape 14% dintre milenari locuiesc încă cu părinţii. Alţi 14% locuiesc cu alți membri ai familiei, adică frați, bunici, veri sau parteneri necăsătoriți. Cifra totală de 28% dintre milenarii care trăiesc cu familia este în creștere de la 18% pentru generația X și 14% pentru generaţia Baby Boomers.

Milenarii au schimbat modul de lucru, fiind părtaşi la dezvoltarea muncii în echipă şi folosindu-se din ce în ce mai mult de tehnologie. Odată cu trecerea la generaţia milenarilor, a crescut şi dorinţa mai mare pentru creativitate, iar evoluţia din câmpul muncii a fost potenţată şi de informaţiile devenite disponibile aproape instantaneu, printr-o simplă căutare pe Google sau pe Wikipedia, fiind acum tot mai simplu să găseşti răspunsuri chiar şi la întrebări destul de complicate. Milenarii sunt tot mai avizi să lucreze la provocări noi și dificile, care necesită soluții creative.

Angajatul milenial este interesat de feedback în legătură cu performanțele sale la locul de muncă. Odată cu ei au apărut şi aşa numiţii indicatori de performanţă. Aceştia vor să știe că au făcut o treabă bună și vor să știe acest lucru acum.

Orice tânăr care a avut un interviu de muncă în ultimii ani și-a dat seama că în această piață schimbătoare, adesea multidisciplinară, abilitățile și versatilitatea au devenit cerințe foarte importante. Milenarii sunt totuși predispuşi în special la subestimarea importanței uneia dintre abilități, şi anume răbdarea. Într-o lume super rapidă, răbdarea este într-adevăr o virtute care trebuie cultivată și reevaluată.

Scriitorul și eseistul de origine britanică Simon Sinek este de aceeași convingere și, de mulți ani, a interesat modul în care tinerii se încadrează pe piaţa muncii.

Vezi si: Generaţia Alfa

Nu o să uit niciodată un tweet pe care l-am găsit la un moment dat pe internet. Acesta spunea aşa: “Termenul Millenials este folosit în media pentru a infantilize, discredita şi pentru a induce neîncredere asupra unei generaţii educate, muncitoare, sătule, apropiată de 30 şi ceva de ani, trăind cea mai urâtă formă de capitalism, brutalitate a poliţiei, corupţie guvernamentală şi o renaştere a urii şi violenţei. Felul în care se face referinţă la mileniali nu este nimic mai mult decât o formă de manipulare (gaslighting). Am moştenit un mediu şi o societate nesustenabilă, dar protestul nostrum şi cererea pentru o schimbare revoluţionară este anulată precum un soi de tantrum. […] În perioada relative scurtă de când am decenit adulţi, ne-am demonstrat nouă înşine că putem fi inovatori, ne putem adapta şi persevera, în ciuda barierelor spre progress care au fost create.” (Dana Vivian White).

Fiind o milenială eu însămi, pot spune că am simţit cu toată fiinţa mea aceste cuvinte de-a lungul carierei mele. Mai ales în domeniul muncii. Poate că sunt ignorantă, vă spun sincer că nu ştiu cine este persoana care a spus aceste cuvinte, dar mă regăsesc în ele în totalitate. Mi s-a spus tot mai mult în ultimii ani că sunt obsedată de manipulare. Aceasta există din cele mai simple forme ale sale, încă de când ne naştem şi până când, cu voia spiritului, ajungem să ne eliberăm de tradiţiile toxice în care ne-am născut.

Post a Comment