a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Generaţia Alfa – iGeneration

Generaţia Alfa este prima generaţie de copii născuţi exclusiv în secolul XXI. Termenul „Generation Alpha” a fost creat de Mark McCrindle, un cunoscut demograf și cercetător din Australia. Generaţia Alfa este succesoarea generaţiei Z şi începe în anul 2010, anul în care a fost introdus iPad-ul, în care a apărut Instagram, iar cuvântul cel mai folosit a fost “app”. Membrii acestei generaţii cresc în case în care Alexa (asistentul virtual produs de Amazon) poate răspunde la întrebări pe un difuzor inteligent, pot învăța la școală pe suprafețe interactive și nu ar putea avea nevoie niciodată să obțină permisele de conducere, datorită avansului în tehnologia vehiculelor autonome. Ultimul născut al acestei generaţii va fi la finele anului 2025.

Se estimează că această generaţie va atinge 2 miliarde de membri şi că vor fi generația cea mai educată din toate timpurile, datorită familiilor cu venituri bune, care împing educația formală de la o vârstă fragedă – ca să nu mai vorbim de accesul fără precedent la informaţie de care această generaţie beneficiază. Marea majoritate ai copiilor Alfa sunt fii şi fiicele milenarilor.

Înainte de asta, a existat Generația X, denumită „MTV Generation”, iar după, generația Z – misterioasa „Euphoria”. Generaţia Alfa se mai numeşte şi “Generaţia de sticlă” pentru că a crescut cu ecrane din primele clipe de viaţă.

Dar ce vine după X, Y și Z? Când începi denumirile de la sfârşitul alfabetului, este mai complicat să tot continui. Unii consideră această etichetare naturală, deoarece este metaforă perfectă pentru starea lumii.

Da, ne-am întors la începutul alfabetului. Dar această generaţie va avea un avans uriaş la start datorită creierelor lor.

Poate că nu este surprinzător pentru o generație experimentată în tehnologie, intelectuală, de asemenea, însă se așteaptă ca acestea să fie cea mai bogată generație până în prezent.

Se pare că adolescența va începe mai devreme pentru Alphas, prevede McCrindle, datorită tendinței biologice de maturitate fizică precoce (asta le va modela dezvoltarea socială, educațională și comercială), însă va fi o adolescență prelungită, întrucât generaţia Alfa va rămâne mai mult timp la școală, va aștepta mai mult înainte de a câștiga suficienți bani pentru a se muta pe cont propriu și va întârzia mai mult căsătoria sau naşterea copiilor, ceea ce înseamnă că vor trăi probabil acasă cu părinții un pic mai mult.

Generația Alpha folosește smartphone-uri și tablete în mod natural. Acești copii s-au născut cu iPhone-uri, iPad-uri și aplicații. Ei nu știu sau își pot imagina cum a fost viața fără ele. Nu le este frică de tehnologie sau de atingerea butoanelor pentru a afla ce fac acele butoane. Alfa învață din experienţă. Ei vor crește cu vocea Siri (asistentul virtual Apple), Alexa și Google.

Tehnologiile AI (Inteligenţă artificială) legate de sănătate vor avea un impact mare asupra vieții și viitorului copiilor Alfa. Aceștia sunt copiii pe care îi vei vedea purtând aparate care verifică sănătatea (AI) încă din prima zi în viață.  Chatbot-urile bazate pe AI, echipate cu baze de date despre boli, istoricul pacienților și simptomele ar putea diagnostica copiii bolnavi ai generaţiei Alfa în câteva secunde cu o precizie de 100 la sută.

Recunoașterea facială și învățarea automată sunt din ce în ce mai capabile să detecteze probleme rare de sănătate în fotografii. Dacă acest lucru este utilizat în mod înțelept, ar putea ajuta în consultarea la distanță în zonele rurale. Copiii Alfa nu vor trebui să-și facă griji pentru părinții lor îmbătrâniți. Roboții sociali AI care îngrijesc vârstnicii sunt bineveniți de milenari pentru a-i ajuta să trăiască independent.

Cel mai probabil, generaţia Alfa nu va suferi de cancer, datorită progreselor și acurateței tehnologiei AI în diagnosticarea bolii. Acest lucru va contribui la o creștere a duratei de viață şi se spune că oamenii vor atinge din nou vârsta de 100 de ani.

Această generaţie este, mai mult decât oricare alta din istorie, extins conectată, 24 de ore din 24, peste granițe sociale, geografice și demografice.

Oriunde sunt pe lume, Alfa este influențată de aceleași filme, muzică, moduri și mâncare. În această lume wireless, tehnologia lor nu cunoaște granițe și nici blogurile, prieteniile și vocabularul lor nu au.”

Drept urmare, este esențial pentru părinți să îi pregătească pentru a fi o forță de muncă globală. În timp ce abilitățile digitale și creativitatea sunt de așteptat să fie ridicate, abilitățile de gândire critică sunt clasate la nivelul scăzut în această generație de către propriii lor părinți.

Părinții Generation Alpha au unele provocări. Trebuie avută grijă la dependența de ecran, intimidarea cibernetică și gestionarea conținutului adaptat copiilor. Însă nu trebuie să uităm părinții milenari ai copiilor Alfa au fost ei înșiși formați în lumea digitală, deci sunt mai bine pregătiți pentru a gestiona aceste situaţii. Se spune că generaţia Alfa nu face diferenţa între lumea reală şi lumea virtuală.

Părinții trebuie ca acum, mai mult ca întotdeauna, să fie lideri pentru copiii lor. Trebuie să ofere încredere Generaţiei Alfa, întrucât multi tineri se vor confrunta cu probleme de nesiguranţă şi de sănătate mintală cu privire la un viitor incert. Părinţii trebuie să-şi încurajeze copii Alfa să investească în viitor. Investind în formare și educație atât în ​​abilități de viață, cât și în abilități sociale, această generaţie poate rămâne relevantă.

Tot timpul online prezintă o provocare parentală unică pentru părinți. Obținerea de sfaturi pentru părinți nu mai este o simplă aventură, acum este plină de agresiuni sociale care afectează sănătatea mentală. Mama ruşinoasă, de exemplu, lasă mulți milenari într-o cursă pentru a deveni părintele perfect. Acesta este motivul pentru care vedem pe Instagram atât de multe imagini cu copii zâmbitori și mămici bine îmbrăcate în bucătăriile curate sau în scenele frumoase în aer liber. Ceea ce nu vedem adesea sunt părțile dezordonate și frustrante ale parentajului și că scindarea realității versus fantezie creează mame în special pentru o buclă de feedback care alimentează doar vinovăția mamei.

Când părinții milenari s-au alăturat forței de muncă pentru prima dată, economia a căzut într-o recesiune zdrobitoare. Aceasta a fost o forță definitorie în modul în care au abordat planificarea familiei și, ca urmare, mulți milenari s-au căsătorit mai târziu și au avut mai puțini copii. Cu toate acestea, generaţia Alfa se va confrunta cu tot mai multe probleme legate de schimbările climatice pe măsură ce intră în adolescență și la vârsta adultă timpurie. Acest lucru poate influența şi alegerea lui generaţiei Alfa de a avea copii.

Totuși, „India și China vor deveni centrul gravitației”, (McCrindle), mai ales acum, când China a abandonat politica unui singur copil după 35 de ani. Țările care au înregistrat o dezvoltare mai mică până de curând vor experimenta în mod natural un decalaj de generație mai accentuat odată cu Alfa.

Cu o tehnologie mai bună și mai mulți oameni care să alimenteze creșterea acesteia, copiii din aceste țări vor schimba unele dintre valorile lor tradiționale, orientale, pentru idei mai inteligente din punct de vedere tehnologic și global.

Părinții de astăzi (și bunicii, de asemenea) se pot aștepta să vadă o nouă generație de oameni care acceptă mai mult diferențele, sunt mai ancoraţi dpdv social, sunt mai pricepuți din punct de vedere tehnic și poate mai în cunoştinţă de cauză în probleme complexe precum schimbările climatice. Este posibil ca acești tineri să se dovedească a fi chiar mai extraordinari decât ar fi putut ghici cineva.

Bibliografie:

https://www.parents.com/parenting/better-parenting/style/who-is-generation-alpha/

https://www.businessinsider.com/generation-alpha-2014-7-2

https://www.jwtintelligence.com/2019/10/generation-alpha/

https://www.forbes.com/sites/christinecarter/2016/12/21/the-complete-guide-to-generation-alpha-the-children-of-millennials/

https://www.goodmorningamerica.com/family/story/gen-meet-gen-alpha-generation-born-2010-today-68971965

https://www.huffpost.com/entry/generation-alpha-after-gen-z_l_5d420ef4e4b0aca341181574

https://interestingengineering.com/generation-alpha-the-children-of-the-millennial

What is ‘Generation Alpha’?

https://adage.com/article/cmo-strategy/move-gen-z-generation-alpha-watch/316314

https://www.axios.com/generation-alpha-millennial-children-63438b10-6817-483e-8472-38810df77880.html

https://www.huffingtonpost.ca/entry/what-is-generation-alpha_ca_5dde809ae4b0913e6f7719c8

https://www.goodmorningamerica.com/family/story/gen-meet-gen-alpha-generation-born-2010-today-68971965

Post a Comment