Discriminarea femeilor gravide
discriminarea femeilor gravide

Cand am ramas gravida, o prietena mi-a spus ca voi intalni o forma de discriminare pe care nu am mai cunoscut-o pana acum. Si anume: discriminarea femeilor gravide. Auzisem ceva cazuri de femei gravide carora li s-a desfacut contractul de munca, de exemplu, insa speram din tot sufletul sa fie niste cazuri izolate.

Inclusiv aceasta prietena a fost data afara de la locul de munca imediat dupa ce a aflat ca este gravida. Uneori legile nu te ajuta prea mult, drept urmare a ramas cu dreptatea in brate. Culmea e ca respectiva sefa avea doi copii.

O alta prietena nu a primit nici in ziua de astazi plata pe concediul medical, iar ITM-ul jongleaza cu Sanatatea si arunca mata de la unii la altii. Ea tot fara bani este si astazi, copilul avand aproape un an de zile.

Ce pot sa va spun ca am patit eu personal de cand sunt gravida:

Am aflat ca daca e sa iti dea cineva locul in metrou sau in orice alt mijloc de transport in comun, locul la coada in magazin sau orice alt rand, din 10 persoane doar doua vor fi femei. Daca aveati impresia ca alte femei va vor ajuta, pentru ca au nascut si empatizeaza cu voi, va inselati amarnic. Barbatii vor fi cei care va vor oferi locul, va vor intinde o piersica la piata sau va vor privi cu drag burtica. Stiu, e uimitor!

In alta ordine de idei, foarte multe persoane va vor trata ca pe un obiect care transporta un bebe, iar grija tuturor va fi pentru copil si aproape niciodata pentru mama. Cam nimeni nu intelege ca de bunastarea mamei depinde foarte mult copilul.

Daca initial o femeie gravida se simte minunat si are impresia ca este o printesa, pe parcus toata lumea din jur are grija sa ii arate ca nu este deloc asa.

As vrea ca articolul acesta sa nu fie atat de negru, insa din pacate cam asa mi s-a intamplat mie.

Va doresc sarcini usoare si multa intelegere din partea celor din jur.

Facebook
Articole populare