a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
discriminarea femeilor gravide

Discriminarea femeilor gravide

Când am rămas gravidă, o prietenă mi-a spus că voi întâlni o formă de discriminare pe care nu am mai cunoscut-o până acum. Şi anume: discriminarea femeilor gravide. Auzisem ceva cazuri de femei gravide cărora li s-a desfăcut contractul de muncă, de exemplu, însă speram din tot sufletul să fie nişte cazuri izolate.

Inclusiv această prietenă a fost dată afară de la locul de muncă imediat dupa ce a aflat că este gravidă. Uneori legile nu te ajută prea mult, drept urmare a rămas cu dreptatea în braţe. Culmea e că respectiva sefă avea doi copii.

O altă prietenă nu a primit nici în ziua de astăzi plata pe concediul medical, iar ITM-ul jonglează cu Sănătatea şi aruncă mâţa de la unii la alţii. Ea tot fără bani este şi astăzi, copilul având aproape un an de zile.

Vezi şi: Cum să nu te pierzi pe tine într-o relaţie

Ce pot să vă spun că am păţit eu personal de cănd sunt gravidă:

Am aflat că dacă e să îţi dea cineva locul în metrou sau în orice alt mijloc de transport în comun, locul la coadă în magazin sau orice alt rând, din 10 persoane doar două vor fi femei. Dacă aveaţi impresia că alte femei vă vor ajuta, pentru că au născut şi empatizează cu voi, vă înselaţi amarnic. Bărbaţii vor fi cei care vă vor oferi locul, vă vor întinde o piersică la piaţă sau vă vor privi cu drag burtica. Ştiu, e uimitor!

În altă ordine de idei, foarte multe persoane vă vor trata ca pe un obiect care transporta un bebe, iar grija tuturor va fi mereu pentru copil şi aproape niciodată pentru mama. Cam nimeni nu înţelege că de bunăstarea mamei depinde foarte mult copilul. Sau poate nu le pasă foarte mult.

Dacă iniţial o femeie gravidă se simte minunat şi are impresia că este o prinţesă, pe parcus, lumea din jur are grijă să îi arate că nu este deloc aşa.

Aş vrea ca articolul acesta să nu fie atât de negru, însă din păcate cam aşa mi s-a întâmplat mie.

Vă doresc sarcini uşoare şi multă înţelegere din partea celor din jur.