a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

De ce este bine pentru un copil să crească alături de un animal de companie?

Animalele de companie pot oferi foarte multe beneficii copiilor. Copiii îşi doresc în general un animal de companie, însă ştim cu toţii că părinţilor le va reveni în mare responsabilitatea atât a unei experienţe pozitive cât şi a îngrijirii acestuia. Din păcate, în ultimii ani se tot aud cazuri în ciiare sunt cumpărate sau adoptate animăluţe de companie, însă la primul concediu unii se despart de ele, realizând că va fi greu pentru tot restul vieţii acestuia să fii acceptat în anumite locuri.

Copiii tind să se gândească doar la toate avantajele distractive atunci când este vorba despre un animal de companie. Părinții cu experiență, sau chiar cei care nu au încă un animal, dar şi-l doresc, știu că este nevoie de multă răbdare, timp și efort, dar că răsplata împărţirii locuinței și vieții cu acesta este dragostea necondiționată pe care o oferă.

Sarcinile precum plimbarea câinelui sau curățarea căsuţei de iepuri îi învață pe copii să fie responsabili, și si le oferă un sentiment de realizare. Grija pe care o poatră unui animal de companie ajută copiii să dezvolte empatie unii pentru ceilalți.

Pentru acei părinți care încă se mai gândesc dacă să îşi împartă viaţa cu un patruped, sau de ce nu, un înaripat, iată câteva motive pozitive pentru care poate nu te-ai gândit să le faci această bucurie copiilor tăi.

Copiii care cresc în case cu animale de companie au un risc mai mic de a dezvolta alergii comune și astm.

Cercetările arată că cei care cresc în case cu animale de companie sunt susceptibili de a avea un sistem imunitar mai puternic și este mai puțin probabil să dezvolte alergii și astm. Cercetările efectuate de către psihologul June McNicholas, de la Universitatea din Warwick, testând saliva a 138 de copii cu vârste cuprinse între patru și 11 ani pentru anticorpi IgA (un anticorp găsit în sistemul imunitar care ajută la combaterea infecţiilor), au arătat că micuţilor care dețin animale de companie le-a fost mai uşor să elimine infecțiile, cum ar fi răcelile și gripa, mai bine decât acei copii fără animale de companie.

Copiii cu animale de companie ies afară mai mult – pentru a merge la plimbare, alerga și a se juca – și se bucură de toate beneficiile sănătoase asociate petrecerii timpului în aer liber.

Cei cărora le place să citească se simt adesea mai confortabil citind cu voce tare unui animal de companie.

Animalele de companie pot ajuta copiii să învețe. Există educatori care au folosit animalele ca o formă de terapie în școli, pentru a ajuta copiii cu probleme de dezvoltare să învețe. În special, animalele pot ajuta la sporirea abilităților de citire ale copiilor. Cercetările au arătat că studenții care sunt reticenți să citească cu voce tare la școală se simt mai încrezători citind animalelor, întrucât îi văd ca un amator fără judecată.

Creșterea unui animal de companie este un mod foarte bun în care copiii pot fi învăţaţi ce înseamnă responsabilitatea şi ce înseamnă să ai grijă de cineva.

Copiii cu animale de companie au un control mai bun al impulsurilor, abilități sociale și respect de sine mai ridicat.

Împărtășirea dragostei și îngrijirii unui animal de companie creează o legătură comună suplimentară atunci când în familie sunt mai mulţi fraţi.

A avea un animal de companie ajută la întărirea legăturilor familiale, deoarece animalele sunt adesea în centrul activităților acestora. De la mersul afară împreună cu câinele până la îngrijirea sau hrănirea animalului de companie, aceste sarcini simple, dar plăcute, permit tuturor să re relaxeze, să se bucure de compania celuilalt și să comunice între ei.

Îngrijirea unui animal de companie reduce stresul, singurătatea și anxietatea.

A avea un animal de companie poate ajuta la eliminarea sentimentelor de singurătate și de izolare, și să reducă depresia. Atunci când mângăi un animal, se reglează nivelurile de neurotransmiţători din corp, iar acest lucru ajută la o stare de spirit pozitivă.

Deși majoritatea părinților doresc să-și protejeze copiii de cruzimile lumii, a avea un animal de companie permite copiilor să înțeleagă și să învețe mai multe lucruri despre ciclul vieții. A avea de a face cu moartea unui animal de companie îi poate ajuta de fapt să facă față altor evenimente provocatoare din viața lor.

Post a Comment