a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Cum se curăţă cristalele?

În diferitele articole pe care le-am publicat până în prezent legate de cristale şi utilizarea acestora, am făcut tot posibilul să vă prezint mai multe metode de curăţare, de altfel, foarte importante pentru întreaga activitate pe care o puteţi desfăşura cu ajutorul cristalelor.

Încă de când le achiziţionaţi, trebuie să aveţi în vedere faptul că acestea au fost manipulate, atinse şi au intrat în contact cu diverse energii, energii care pot să influenţeze. De aceea, este foarte important să le curăţăm în primul rând atunci când ajung pentru prima dată în posesia noastră.

Afumarea cu salvie sau Palo Santo

Oamenii din întreaga lume au folosit afumarea de ani de zile în practicile ceremoniale. Se utilizează atât pentru curățarea spirituală, cât și în scopuri medicinale și este un mod practic de a curăța energia negativă dintr-o cameră, un obiect (precum cristalele) sau câmpul energetic al unei persoane. Un lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când faci asta este intenția ta. Gândul tău este o parte importantă a procesului, astfel încât păstrează-ți gândurile pozitive și dorințele și dorințele clare.

Vei avea nevoie de câteva lucruri pentru a-ți curăța cristalele:

  • Salvie sau Palo Santo
  • Un recipient (de obicei se foloseşte o scoică perliferă)
  • Chibrit

Eliberează-te de gânduri, încetinește-ți respirația și creează-ți o intenție în minte și în inimă. Scopul este să cureți pietrele aruncând energia de vindecare a fumului în jurul lor. Acest fum va conține intențiile și rugăciunile tale pe care le va trimite la puterea ta superioară.

Pietrele trebuie ţinute, pe rând, în bătaia fumului.

Setarea intenţiei

O intenție este un principiu călăuzitor. Ceea ce doreşti să faci ar putea forma o intenție puternică, pentru care îţi poţi alinia gândurile.

Însă o intenție nu trebuie confundată cu un obiectiv, deoarece nu este ceea ce atașezi unei aşteptări sau unei evaluări. Este doar ceva cu care vrei să te aliniezi.

Intențiile trebuie să vină din inima ta, ele sunt conduse de inimă și evocă sentimentul și scopul, cum ar fi „trimite dragoste în lume”, „îmi deschid inima” și „mă eliberez de frică…” intenția este o modalitate de a-ți alinia inima și mintea.

Crearea unei intenții poate fi o practică puternică, deoarece este primul pas pentru a întruchipa ceea ce dorești. Se spune că intențiile noastre ne creează realitatea.  Dacă îţi concentrezi inima şi mintea pe o intenție specifică, o aduci în gândurile şi inima ta, vei ajuta la realizarea acesteia.

În timp ce cureţi cristalele poţi folosi o rugăciune de curăţare, după cum urmează:

“Cer acum ca aceste cristale să fie înconjurate de lumin albă divină. Cer ca orice negativitate sau densitate să fie curățată și eliberată în lumina Divinului cu ajutorul Arhanghelului Mihail și Arhanghelului Ariel. Cer să fie restaurată întreaga putere a acestei pietre vindecătoare și ca energia ei deplină și vindecătoare să fie împuternicită să strălucească. Cer aceste lucruri în conformitate cu voința divină pentru binele cel mai înalt și cel mai mare. Aşa să fie.”

Apă

O altă modalitate de a curăţa cristalele este folosind apă în care s-au amestecat câteva linguri de sare de mare. Se poate folosi şi apă simplă, atunci când se lasă să curgă în jet pe cristale. Se pot pune cristalele într-un borcan cu apă şi apoi se lasă peste noapte în lumina lunii.

Rulează cristalul sau piatra sub un flux de apă rece de ploaie, apă distilată, apă filtrate. Nu folosi această metodă pentru lapis lazuli, cuarțit, selenit sau sodalit.

Luna şi soarele

Cristalele se pot lăsa în lumina lunii sau în lumina soarelui. Cea mai benefică lumină a lunii este atunci când este lună plină. La orice tip de curăţare, trebuie să vă amintiţi mereu să setaţi o intenţie.

Când vine vorba despre razele soarelui, trebuie mai multă atenţie, deoarece unele cristale, cum ar fi citrinul sau aventurinul, se pot decolora din cauza luminii solare puternice. Cel mai bine ar fi să verifici înainte să te decizi să faci acest lucru.

Pământ şi cristale

Ca orice element natural plin de energie pozitivă, pământul poate curăţa foarte bine cristalele. Să nu uităm că ele de acolo provin. Cristalele se pot pune într-un săculeţ de pânză şi se pot îngropa în pământ pentru până la 24 de ore.

O modalitate prin care pietrele se pot curăţa este să le păstraţi împreună în acelaşi loc. Ele se vor curăţa unele pe celelalte.

Post a Comment