a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Cum să-i vorbeşti copilului tău despre Coronavirus?

În primul rând, ca să putem discuta cu copiii despre acest lucru, trebuie să fim noi liniştiţi şi să depăşim anxietatea, pentru că astfel putem să transmitem toate stările noastre proaste către ei.

Copiii mai mari deja pot să audă peste tot discuţiile despre Coronavirus. Până acum, am putut auzi şi citi despre acest lucru peste tot, la TV, la Radio, pe internet. La rândul lor, copiii pot să prezinte şi ei stare de anxietate. Sunt convinsă că,  în primă fază, cei mai mulţi dintre ei s-au bucurat că s-au închis grădiniţele şi şcolile, pentru că le-ar fi rămas mai mult timp pentru joacă şi pentru ieşit în parc.

Este foarte important felul în care adulţii gestionează comunicarea cu cei mici, începând de la profesori, părinţi, alţi membri ai familiei.

Ca în cazul oricărei situaţii pe care trebuie să o gestionăm în relaţia cu cei mici, este foarte important să fim sinceri. Este foarte important să le comunicăm ce se întâmplă, astfel încât să înţeleagă, fără să ajungă la momente de panică şi anxietate. CDC a creat o listă de principii generale pe care să le respectăm atunci când discutăm cu cei mici despre Coronavirus:

Este foarte important să rămâneți calm(-ă) în timpul discuţiei.

Aşa cum spuneam şi mai sus, dacă noi suntem anxioşi, vom transmite celor mici această anxietate şi se vor panica şi ei.

Răspundeţi-le copiilor la întrebări, atunci când o cer.

Este foarte important să ne punem la dispoziţia copiilor şi să avem răbdare să le explicăm şi să le răspundem la întrebări.

Evitaţi limbajul care poate duce la stigmatizare.

Absolut toţi suntem acum în aceeaşi oală. Aşa cum spuneam şi AICI, această boală este despre oameni, despre relaţii, despre iubire. Este foarte important să fim uniţii şi să ne iubim aproapele, chiar dacă aproapele se află în altă ţară. Văd de câteva zile postări pe Facebook referitoare la întoarcerea în ţară a unor persoane de etnie diferită. Să nu uităm că au fost şi români get-beget care au infectat zeci de oameni. Nu este loc acum pentru răutăţi. Haideţi să fim mai buni.

Acordați atenție lucrurilor pe care copiii le aud la televizor, radio sau le citesc din mediul online.

Cel mai bine ar fi să vă informaţi responsabil dar nici să nu staţi focalizaţi permanent pe emisiuni care discută despre Covid-19. Acest lucru poate avea efecte negative, ducând la o anxietate crescută.

Oferiţi-le copiilor informații corecte și corecte.

Informaţiile pe care le oferiţi copiilor trebuie să fie veridice şi în concordanţă cu vârsta şi nivelul de dezvoltare ale micuţului. Explicaţi-le copiilor că în astfel de momente, din păcate, sunt răspândite unele informaţii inexacte sau zvonuri, iar cea mai bună sursă de informare este din partea autorităţilor locale.

Explicaţi-le copiilor despre rutinele zilnice pe care trebuie să le respecte pentru a ajuta la a reduce răspândirea virusului.

Este un moment foarte important în care îi putem învăţa pe copii ce înseamnă responsabilitatea. Este foarte important ca ei să se spele pe mâini şi să se evite contactul cu alte persoane, pentru a rămâne sănătoşi. Trebuie să pună mâna la gură atunci când strănută sau tuşesc şi să se ţină departe de persoanele care sunt răcite. Copiii trebuie să facă mişcare în fiecare zi. Puteţi profita de ocazie şi să faceţi mişcare împreună. Dacă nu au apă şi săpun la dispoziţie, se pot folosi produse dezinfectante, care trebuie să conţină minim 60% alcool. Ei trebuie supravegheaţi pentru a nu ingera astfel de produse.

Post a Comment