a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
copii loc de joaca

Cum reusim sa ii convingem pe copii sa ne asculte

Salut,

am tot citit despre o tehnica foarte interesanta, buna de folosit atunci cand nu reusesti sa te intelegi cu cel mic. Este vorba despre a-i da de ales.

De exemplu, atunci cand sunteti la locul de joaca si ar trebui sa mergeti acasa la masa si apoi la somn, stim cu totii ca cei mici sunt foarte greu de desprins. Drept urmare, le puteti oferi doua posibilitati: sa mearga acasa acum sau peste 5 minute? Din ce in ce mai multe mamici apeleaza la “Tehnica cronometrului” pentru a reusi sa iasa din impas in astfel de situatii. Se pare ca cei mici reactioneaza foarte bine la aceasta tehnica si se obisnuiesc foarte repede cu regula. Dupa ce o folositi de 2-3 ori, totul devine din ce in ce mai simplu.

La fel daca vreti sa va apucati de lectii, iar cel mic doreste sa se uite la televizor. Tin sa fac aici o paranteza si sa va spun ca pana la varsta de 3 ani copiii ar trebui sa stea in fata unui ecran maxim 10 minute pe zi, iar dupa 3 ani, maxim 20 de minute pe zi. Astfel, ii putem spune celui mic: “Ne apucam de lectii acum sau peste 5 minute?”, avand grija ca in functie de cele scrise mai sus sa nu depasim timpii optimi per total. Capcana televizorului este foarte mare in ziua de azi si ma uit ca pur si simplu Cezar, care are putin peste 4 luni si jumatate deja este foarte absorbit atunci cand vede televizorul aprins. Acest lucru nu il lasa nici sa isi termine masa, drept urmare, nu numai ca sting televizorul, dar, cel putin in camera mea, televizorul a ajuns sa stea din ce in ce mai putin aprins. Nu ca as fi o mare amatoare…

Asa cum spuneam intr-o postare anterioara, este bine sa ne tinem de cuvant atunci cand spunem ceva. Spre exemplu, daca cel mic nu doreste sa isi imbrace pijamaua, ii vom spune ca astazi nu va mai ramane timp pentru poveste, deoarece vom depasi ora de somn. In astfel de cazuri, trebuie sa ne tinem de cuvant, caci, daca nu o facem, copilul va sti ca mereu va exista loc de negociere iar limitele vor fi incalcate. Trebuie sa tinem minte ca acest lucru ne va afecta inclusiv pe noi, fiindu-ne incalcate limitele de nenumarate ori, devenind apoi frustrati si lipsiti de rabdare, lucru care se va revarsa in final tot asupra copiiilor nostri.

Cam atat momentan pentru astazi.

Pe curand!

Post a Comment