a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Cum pot ucide lipsa de empatie şi codependenţa în plină criză mondială Covid-19

Când am auzit prima oară ce se întâmplă în China, am făcut legătura cu faptul că s-a renunţat la legea care spunea că oamenii nu au voie să aibă un al doilea copil. M-am gândit, sincer, la faptul că acest virus a fost făcut special. Nu mă puteţi condamna. Cred că am fost mulţi care am gândit aşa. Mai apoi, s-a făcut cunoscut faptul că virusul a scăpat din laborator. Părerea mea este că, de fapt, nu vom şti niciodată cum anume s-a pornit, însă acest lucru nici nu mai contează în acest moment. Pus sau nu, conspiraţie sau nu, nici nu mai contează în acest moment. Să vă spun de ce. Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat, atitudinea oamenilor, a statelor, a guvernelor (la nivel mondial), a tuturor care ar fi putut să ia o măsură a făcut ca toată această situaţie să scăpe de sub control total. Chiar dacă intenţia iniţială ar fi fost să fie ceva “controlat”, acum nu mai este. Nu avem nicio dovadă însă.

Vezi si: Heart Chakra şi Codependenţa I

Aşa cum spuneam, îmi este din ce în ce mai clar faptul că ceea ce se întâmplă acum în lume se rezumă la iubire, la relaţii, aşa cum scriam în cele două articole referitoare la Heart Chakra. Mai mult ca oricând, se face apel la empatie şi compasiune. Empatia este cea care ne face să stăm în casă şi să nu ajutăm la răspândirea virusului, empatia ne ajută să nu ne apucăm să mergem la părinţi şi la bunici ca să îi punem în pericol.

Cred în Dumnezeu, însă sunt convinsă că Dumnezeu nu vrea să stăm în Biserici acum, el vrea să stăm acasă. El este omniprezent, atotputernic, el ne ascultă rugăciunile de oriunde ne-am afla. Şi mulţumirile noastre. Din ce în ce mai mult, ar trebui să ne gândim serios ca în fiecare dimineaţă să îi mulţumim, în primul rând, că nu suntem printre cei peste 10.000 de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus. Mai mult decât atât, trebuie să ne mulţumim nouă, pentru că ne iubim şi respectăm regulile.

Pentru părinţi este un moment extrem de greu acum. Imaginaţi-vă cum este să ţii un copil în căsă zilnic. Sau doi. Sau trei. Empatia este nu să îţi fie milă de el că stă în casă, ci să îţi fie milă de el să îl scoţi afară.

Vezi si: Heart Chakra şi plămânii I

Atunci când ai un bătrân bolnav sau singur, sau fără posibilitatea de a-şi face cumpărături, empatia este să îi faci o comandă online sau să mergi să îi laşi la uşă cumpărăturile. Nu să te duci la el acasă. Îl pui în pericol pe el, în primul rând.

Mă uit şi eu, ca toată lumea la televizor şi văd bătrâni care nu vor să stea acasă. Îmi spun prietenii: “Lasă-i în pace, o fac pe barba lor. Ei sunt cei mai afectaţi.”. Cam aşa este. Dar astăzi în Italia mor tineri sănătoşi. Ceea ce trebuie să înţelegem este faptul că, în primul rând, toţi suntem egali în viaţă şi toţi suntem egali în faţa bolii şi în faţa morţii. În Italia mor tineri sănătoşi pentru că nu s-a înţeles faptul că sistemele medicale cedează şi sunt peste limita oricărei puteri. În astfel de situaţii, s-ar putea ca din cauza unei persoane bolnave care s-a expus iresponsabil, o altă persoană sănătoasă să nu mai apuce un pat de spital. Nu contează, deci, că eşti tânăr, că eşti bătrân. Trebuie să înţelegem că acest lucru ne afectează pe toţi într-un fel sau altul. Spunea cineva, nu mai ştiu cine şi unde, cred că la televizor: “Gândeşte-te bine pe cine îmbolnăveşti, că s-ar putea ca persoana respectivă să ajungă la spital înaintea ta şi să nu mai existe pat şi pentru tine.” Sincer, sună egoist. Nu trebuie să faci asta pentru că ţi-e frică. Trebuie să faci asta pentru că te iubeşti pe tine şi pentru că îţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Despre asta este vorba în toată această nebunie. Despre a te iubi pe tine şi despre a-i iubi pe cei din jurul tău.

Vezi si: Heart Chakra şi plămânii II

Dacă eşti codependent şi te duci în continuare să ai grijă de alţii, punându-te şi pe tine şi pe ei în pericol, din nou, nu ai înţeles nimic. Aşa cum spuneam şi în articolele trecute (Cele referitoare la Heart Chakra şi la Codependenţă).

China a greşit din prima, pentru că a ascuns situaţia. Cum ar fi fost, dacă ne-am fi iubit cu toţii şi ei şi-ar fi închis din prima graniţele şi ar fi primit ajutor de la toate ţările ca să poată depăşi cu bine criza, fără să pună în pericol tot globul. Despre asta este vorba. Exact asta nu trebuie să facem noi. Trebuie să stăm în micile noastre ţărişoare, la bloc sau la casă. Trebuie să ne gândim să nu extindem şi să folosim acest timp ca să ne iubim. Să învăţăm compasiune, empaţie, emoţii sănătoase. Nu trebuie să iubim nici prea mult, nici prea puţin. Trebuie să iubim autentic.

Suntem într-un moment în care nu mai contează câţi bani ai. Nu mai contează că te duci la spital la stat sau la particular. Nu mai contează că ai maşină, că ai adidaşi de firmă, că ai firmă sau că eşti angajat. Important este că suntem toţi în aceeaşi oală. De ce credeţi că ies toţi pe posturi şi spun “să fim uniţi”, începând de la preşedinţii ţărilor.

Unii dintre noi au înţeles despre ce este vorba. Din păcate, cei care nu înţeleg, nici nu vor înţelege, decât dacă suferă.

Post a Comment