a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Consultul preanestezic la maternitatea Giuleşti (cezariană)

Consultul preanestezic

Consultul preanestezic la maternitatea Giuleşti (cezariană)

Salutare tuturor!

Asa cum am promis, revin cu cateva notite despre vizita la maternitate, vizita pe care am facut-o in principal pentru consultul pre-anestezic si alte investigatii la maternitatea Giulesti.

M-am prezentat la spital la ora 08:00 cu bilet de trimitere de la medicul de familie si fara niciun alt bagaj. Urma sa fac o internare de o zi. Spre surpinderea mea, am aflat ca internarea, chiar daca este doar de o zi, se face ca la carte. Astfel, a trebuit sa ma prezint la garderoba unde m-am schimbat si am primit haine curate de spital (camasa de noapte, halat, papuci). Hainele nu erau noi, dar foarte curate si nu m-a deranjat absolut deloc sa le port.

Maternitatea Giulesti

Doamnele de la internari si doamna de la garderoba au fost foarte dragute si m-au ajutat cu toate informatiile pe care le-am cerut. In alt articol, va voi explica si despre bagajul de maternitate.

Legat de ce am scris mai sus, teoretic as fi vrut sa nasc natural, dar se pare ca am din ce in ce mai mici sanse, pe masura ce se apropie termenul, insa procedura este obligatorie, cea de consult preanestezic, pentru ca niciodata nu se stie daca cineva poate sa ajunga la o cezariana de urgenta.

Dupa ce am fost luata in vedere si mi s-au facut actele de internare, am fost poftita intr-un salon de la parter, salon de altfel foarte curat, nu avea toaleta proprie, insa erau doua saloane cu aceeasi toaleta. Era foarte curata si aceasta.

Am fost apoi preluata de o doamna asistenta foarte draguta care mi-a recoltat analizele de sange, cele ginecologice si un exudat nazal.

Am aflat ulterior ca acest exudat este pentru a afla daca esti purtator de stafilococ auriu, ceea ce este de inteles, avand in vedere ce probleme au fost in ultima vreme. Am primit si o hartie care povesteste pe larg despre aceasta afectiune si o voi posta separat.

Mai apoi am fost invitata intr-un alt salon, unde am intalnit mai multe mamici aflate in diverse stadii de sarcina, dar toate trecute de saptamana 34, in acel salon urmand sa mi se faca testul non-stres. Testul a iesit ok, fara probleme.

Apoi am facut o ecografie, bebe este mai dezvoltat cu 2 saptamani decat termenul real si este sanatos tun.

Problema a fost cand a venit doamna doctor anestezist, care ne-a vazut pe fiecare in parte si ne-a explicat despre anestezie. Se pare ca picioarele mele erau mai umflate decat trebuie si asta a speriat-o putin pe doamna doctor, astfel ca m-a trimis sa fac un eco doppler de urgenta. La asta s-a adaugat o stare asemanatoare unui atac de panica, cu episod de sufocare si puls foarte mare din senin. Mi-a explicat ca exista un risc de tromboza venoasa pulmonara si trebuie sa verific. Avand in vedere ca ma stiu cu o trombofeblita obliteranta cauzata de fumat, normal ca m-am speriat putin (evident ca nu mai fumez).

VEZI SI: Analizele din timpul sarcinii

La spitalul Giulesti nu exista o astfel de posibilitate (sa faci eco doppler) si fiind joi am decis sa merg la urgente. A doua zi urma sa merg la doctorul meu din nou cu toate rezultatele. Am aflat cu stupoare ca la niciunul dintre spitalele din Bucuresti nu exista eco doppler la urgente, ci doar cu programare si trimitere de la medic. Eu ii cerusem oricum doamnei doctor anestezist un bilet de trimitere, pentru a fi sigura ca stiu exact ce sa cer cand ajung la spital.

Am incercat doar la Bagdasar, deoarece este foarte aproape de mine, unde din nou, am fost intampinata de niste doamne foarte dragute care mi-au spus ca m-ar ajuta din toata inima, insa nu exista posibilitatea de eco doppler in spital. Am reusit sa ajung intr-un final la o policlinica privata, unde am platit 330 lei si am facut in final ecografia, la recomandarea medicului meu, doamna doctor uitandu-se inclusiv la tiroida si astfel am aflat ca totul este ok.

La fel mi s-a spus si sa fac un consult cardiologic. L-am facut, tensiunea mea este cam mare (avand in vedere ca de obicei am cam 8 jumate cu 5), crescand acum pana la 13. Mi s-a recomandat sa nu mai consum sare, cafea, ciocolata, dulciuri, pentru ca risc sa ma umflu foarte rau. Deja m-am umflat foarte tare la picioare si merg foarte greu, asta apropo de postarea mea de ieri, legata de faptul ca nimeni nu se simte sa iti dea locul la coada la magazine.

Dupa o singura zi in care am consumat alimente fara sare, am avut un soc. Picioarele mele s-au desumflat uimitor, nu complet, dar oricum… Edemele sunt acolo in continuare (avand un istoric de varice foarte vast in familie si in general de afectiuni legate de circulatie).

Dupa si inainte de reducerea consumului de sare

In urma experientei mele, va sfatuiesc din tot sufletul sa renuntati la sare, macar pe perioada ultimului trimestru de sarcina. Nici eu nu am avut nicio problema pana acum cateva saptamani, cand m-am umflat dintr-o data, fara nicio explicatie. Probabil stiti deja ca riscul de toromboza este unul foarte serios, iar doctorii pun din ce in ce mai mult accent pe acest aspect pentru ca este una dintre principalale cauze care pof afecta sarcina.

Va pup!