a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
citrinul

Citrinul

Chakre: Solar Plexus Chakra, Sacral Chakra

Luna: noiembrie

Zodii: Leu, scorpion, balanţă, berbec, gemeni şi cocoş în Zodiacul chinezesc

Planeta: Jupiter şi Mercur

Elemente: Foc

Arhanghel: Jophiel, îngerul frumuseţii şi înţelepciunii şi Gabriel, îngerul mesager, cel care îi ajută pe cei care au ceva de comunicat (scriitori, profesori, jurnalişti) şi care sprijină orice act al comunicării, îngerul mamelor şi al copiilor, îngerul speranţei.

DESPRE CITRIN

Citrinul este o piatră în nuanţe diferite de galben, chiar spre portocaliu uneori, iar numele i se trage din franţuzescul Citron, adică “lămâie”. Se spune că piatra de citrin aduce prosperitate în orice domeniu.

La nivelul afacerilor, stimulează succesul financiar, dezvoltarea, însă şi din punct de vedere organizaţional are grijă de capacitatea de decizie, ordinea, rigoarea, organizarea, disciplina cu care facem lucrurile şi motivaţia care ne mână.

La nivel relational, sporeşte eficacitatea comunicării, curajul, iniţiativă, dar stimulează şi viaţa sexuală sau plăcerea de a trăi, bucuria, optimismul.

Alături de Ametist, este o piatră care ajută foarte mult în spiritualitate, stimulând puterile psihice şi parapsihice, aduce putere cuvintelor şi gândurilor de a se materializa, ajută la depăşirea ciclurilor şi a obstacolelor.

Citrinul este un cristal care aduce multe beneficii minţii, ajutând în lupta cu anxietatea şi cu depresia şi este o benefic pentru psihologi şi doctori. Ajută, în general, pentru orice meserie legată de comunicare şi învăţare.

Este foarte benfic pentru bolile digestive, pentru vedere, pentru control greutăţii corporale, ajută în dependenţe şi pentru recuperări rapide în urma spitalizării (cu sau fără întervenţii chirurgicale).

CUM POATE FI FOLOSIT CITRINUL?

Faceți o baie de citrin. Citrinul este o armă secretă pentru a elimina toate formele de energie negativă care v-ar putea afecta: gânduri și emoții mai mici, undele din tehnologie, atașamente, entități și resturi psihice din aura și sistemul dvs. energetic. Citrinul poate absorbi și apoi transmuta această energie negativă în energie pozitivă. Baia de citrin este un mod plăcut și eficient de a trata simultan toate chakrele și întreaga aură. Nu-ți trebuie decât un cristal de citrin și acces la o cadă, dar câteva căni de sare și câteva picături de ulei esențial purificator sunt de asemenea o atingere plăcută.

Creați o grilă de citrin pentru energie și protecție pozitivă în casa sau la birou. Citrinul va radia energie pozitivă, crescând oriunde o așezați, în timp ce vă curățați și vă protejați spațiul. O idee frumoasă este crearea unei grile simple cu cristale de citrine. O grilă de cristal este o rețea de pietre plasate într-un model și activate cu intenția ta. Veți avea nevoie de un cristal de citrină pentru fiecare colț și de o baghetă de selenit sau un cristal de cuarț îndreptat pentru a activa grila.

Iată cum puteți grila o cameră în casa sau la birou. Curățați toate cristalele înainte de a începe, apoi puneți un cristal de citrin în fiecare colț al camerei. Țineți selenitul sau cuarțul în mâna dominantă și spuneți intenția dvs. pentru rețea: „Activez această grilă pentru a menține energia acestei încăperi limpede, ridicată, pozitivă și protejată în permanență.” Utilizați selenitul sau cristalul de cuarț ca baghetă pentru a conecta toate cristalele din grila dvs. Începeți de la un colț și indicați-l spre cristalul citrin. Apoi, ocoliți perimetrul camerei în timp ce îndreptați bagheta spre podea și faceți o pauză pentru o secundă la fiecare citrină din rețea. Faceți acest lucru de trei ori.

Treziți-vă chakra coroanei și abilitățile intuitive. Citrina se manifestă în raza de aur, care are o culoare la fel ca chakra coroanei. Situată în vârful capului, chakra coroanei este poarta către sinele vostru, dimensiunile superioare și energia sursă. Citrinul are un efect natural de activare asupra chakrei coroanei, iar atunci când este plasat acolo vă va consolida conexiunea spirituală și accesul dimensional superior. De asemenea, citrina stimulează sistemul endocrin, astfel încât poate fi utilizată pentru activarea glandelor pineale și hipofizare. Când aceste glande sunt activate la un nivel superior, abilitățile tale psihice și intuitive sunt îmbunătățite.

Purtați bijuterii de citrin atunci când trebuie să străluciți. Cu toții avem acele momente din viață când trebuie să îi amețim pe ceilalți cu strălucirea și lumina noastră. Poate aveți o prezentare mare pentru a da la locul de muncă, un interviu de muncă, un eveniment social important sau o primă întâlnire. Dacă aveți o ocazie de aur care vă bate la ușă și trebuie să vă proiectați cel mai bun, cel mai încrezător sine, împodobiți-vă cu bijuterii citrine. Citrinul are un mod de a alunga anxietatea și îndoiala de sine.

CUM POATE FI CURĂŢAT CITRINUL?

Schimbările bruște de temperatură pot cauza spargerea citrinului. Unele culori se pot estompa odată cu expunerea prelungită la lumină intensă. Citrinul poate fi de asemenea deteriorat de acidul fluorhidric, fluorura de amoniu și soluțiile alcaline.

Rulați cristalul sau piatra sub un flux de apă rece de ploaie, apă distilată, apă filtrată sau chiar apă de la robinet într-un vârf. Nu folosiți această metodă pentru lapis lazuli, cuarțit, selenit sau sodalit.

Îngropați cristalele sau pietrele în sare de mare grosieră timp de 24 de ore. Această metodă nu trebuie utilizată în zone umede sau pentru ciorchini de cristale. Sarea are tendința de a-și desfășura drumul între micile cristale din cluster și le poate deteriora cristalele mici.

Lumina naturală a lunii și a soarelui curăță cristalele și pietrele în mod natural și le energizează. Acesta poate fi cel mai simplu mod de a le încărca, atât timp cât ai o fereastră cu expunere bună la soare și la lună. De asemenea, puteți utiliza această metodă, după ce le-ați șters cu o altă metodă, doar pentru a le energiza. Cel mai bun moment pentru a utiliza această metodă este când luna este plină.

Comments

Post a Comment