a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
chakrele

Chakrele

Ce sunt Chakrele?

Chakrele sunt nişte centri energetici dispuşi vertical de-a lungul corpului, centri care captează sau emană energia, fiind reprezentate printr-un lotus şi având atribuită fiecare dintre ele câte o culoare. Acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber, însă sunt persoane care au atins nişte niveluri de conştiinţă foarte înalte şi un prag spiritual de invidiat, iar aceste persoane le pot vedea cu ochiul liber. Una dintre aceste persoane este Hiroshi Motoyama, care are un sistem filizofic bazat pe experienţele sale din meditaţie. Aş vrea să adaug aici faptul că în Asia, în general, avem de a face mai mult cu sisteme filozofice decât cu religii. Aţi auzit cu siguranţă de Buddhism, Confucianism, Shintoism.

Iată un citat foarte interesant din Hiroshi Motoyama, citat care va sta în continuare la baza studiului asupra diagnosticărilor şi a anumitor terapii holistice pe care le vom cunoaşte, aflându-se în strânsă legătură cu obiectul psihologiei, materie care m-a ajutat pe mine personal să înţeleg foarte multe lucruri referitoare la lecţiile pe care le avem în viaţă.

“Părinţii care aşteaptă un copil ma roagă, de cele mai multe ori, să dau un nume odraslei lor. Se întâmplă ca ei să-mi ceară acest lucru la începutul sarcinii, fapt ce îmi dă la propriu dureri de cap, deoarece, deşi pot comunica cu spiritul fetusului, încă nu ştiu clar dacă este băiat sau fată.
Doar pentru că are un suflet masculin, nu înseamnă că nu se va naşte de sex feminin de aceasta dată, şi invers. De asemenea, în acest punct, sufletul nu este întotdeauna în fetus, ci pluteşte în jurul lui, direcţionându-i creşterea.
Câteodată, spiritul fetusului începe să-mi vorbească. El îmi spune cine a fost în viaţa precedentă şi ce legături karmice l-au determinat să-şi aleagă părinţii în viaţa actuală. Minţile şi corpurile cauzale şi astrale îi definesc noua formă fizică.
Mai întâi, spiritul şi-a ales părinţii, fie în concordanţă cu aspectul inevitabil al karmei, fie prin liber arbitru. Părinţii sunt cei cu care spiritul este compatibil karmic, în ce priveşte caracterul, constituţia şi aptitudinile.
Apoi, el decide ce gene să accepte din momentul contopirii spermatozoidului cu ovulul, absoarbe nutrienţi din corpul mamei şi îşi formează propriul său corp. Pe măsură ce fetusul creşte, el însuşi determină starea organelor sale interne şi caracteristicile corespunzătoare, în concordanţă cu propria-i karma.
Pentru a evidenţia din nou aceste tipare comune, sufletele care au o karma puternic materialistă şi sexuală vor crea o Svadhishthana Chakra şi un sistem urogenital specifice, care se vor manifesta sub forma dificultaţilor în controlarea impulsurilor sexuale şi a functiilor minţii inconştiente.
În chip similar, oamenii cu o karma puternic emoţională şi imaginativă vor crea o Manipura Chakra specifică, cu funcţii corespunzătoare de control asupra emoţiilor şi apetitului.”

Denumirile şi culorile Chakre-lor

Crown Chakra Sahasrara Chakra coroanei Violet
Third Eye Chakra Ajna Chakra celui de-al treilea ochi Albastru
Throat Chakra Vishuddha Chakra gâtului Bleau
Heart Chakra Anahata Chakra inimii Verde
Solar Plexus Chakra Manipura Chakra plexului solar Galben
Sacral Chakra Swadhistana Chakra sacră Portocaliu
Root Chakra Muhadhara Chakra rădăcinii Roşu

În partea dreaptă aveţi corespondentele lor în culoare.

O persoană precum Hiroshi Motoyama, cu o înaltă conştiinţă va avea nişte lotuşi frumoşi, înfloriţi la maxim. O persoană cu nişte niveluri de conştiinţă foarte joase, adică foarte puţin dezvoltată din punct de vedere spiritual, va avea nişte lotuşi închişi, prin care energia nu circulă liberă.

Astfel, aflăm că Chakrele evoluează, deschizându-se şi înflorind, precum nişte flori.

Poziţia Chakrelor

Crown Chakra În creştetul capului
Third Eye Chakra În frunte, între ochi (se mai numeşte şi Chakra Sprâncenelor)
Throat Chakra Gât
Heart Chakra În centrul pieptului, chiar deasupra inimii.
Solar Plexus Chakra Abdomenul superior, în zona stomacului
Sacral Chakra Abdomenul inferior, la aproximativ trei degete sub buric
Root Chakra Baza coloanei, în zona terminală (coccis)

 

Chakrele

Ceea ce mi se pare foarte interesant şi aş vrea să accentuez este părerea lui Adian Nuţă (psiholog) referitoare la “Umbră”, arhetipul teoretizat de către Carl Gustav Jung. Nuţă spune că umbra este multitudinea de disfuncţionalităţi care se manifestă pe cele şapte Chackre. Adică, cu alte cuvinte, neajunsurile provocate de blocajele energetice.

Vezi şi: 50 de afirmaţii pozitive pentru Root Chakra/ Chakra Rădăcinii/ Muladhara

Post a Comment