a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Ce vaccinuri am ales sa ii facem bebelusului si de ce rotavirus

Ce vaccinuri am ales sa ii facem bebelusului si de ce

E o nebunie totala in aceste vremuri cu privire la acest subiect. E greu de spus in ce situatie sunt pusi parintii, bombardati din toate partile cu informatii despre cum ar trebui, daca ar trebui si cand ar trebui vaccinati copiii. Presiunea sociala este din ce in ce mai mare, pentru ca fiecare dintre propovaduitori este agresiv. Parca nu mai este in interesul nimanui doar sa te informeze, ci sa ajunge la un moment dat sa te forteze/ oblige sa faci ceva anume.

In mod normal, schema de vaccinare ar trebui discutata de doctor si parinti si stabilita impreuna. In schimb, parca te simti ca in grupurile acelea de mamici unde se inchina toti la alaptarea exclusiva. Daca indraznesti doar sa deschizi subiectul “biberon”, risti sa fii scoasa din grup. Eu v-am tot povestit ca am renuntat la ideea de “grup” inca din sarcina, cand nu am avut ce face si am citit pe cateva grupuri toate nenorocirile de pe pamant. Nu cred ca era acolo o singura persoana care sa nu sufere de anxietate si sa simta nevoia sa arunce cu nelinistile sale asupra tuturor. A fost cumplit.

Pentru ca imi place sa discut cu prietenele de varsta mea care au copii (si sunt destul de multe la numar), am ascultat sfaturile lor si feedback-ul lor la boli si la schemele de vaccinare. Doua dintre ele au experimentat inbolnavirea bebelusilor cu Rotavirus, una dintre cele doua ajungand chiar si ea in spital cu aceasta afectiune. Afectiunea am inteles ca este destul de grava. In mare, deci, cam toate persoanele care au acum copii mici au decis sa faca vaccinurile din schema gratuita plus Rotavirusul. Normal ca nu este obligatoriu ca toti copiii sa pateasca la fel si nici noi nu suntem niste parinti care isi tin copilul intr-un balon de sticla, dar parca totusi nu vrem ca cel mic sa experimenteze totusi ceva atat de agresiv din primele momente de viata.

Nu suntem neaparat de acord cu vaccinul, la primul vaccin de doua luni dandu-ne seama ca acest procedeu este destul de traumatizant pentru cel mic, nu numai pentru durerea in sine, cat si pentru faptul ca mai toata ziua plange si cand il atingi, doarme greu si este foarte obosit. Ne-a fost destul de greu sa trecem peste aceasta zi, ne venea si noua sa plangem pe langa el, insa acum totul este bine. Cred ca am luat decizia corecta si ne dorim tot ce este mai bun pentru bebe Cezar.

Post a Comment