a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
cu copilul la mare

Ce lucruri să iei la tine când pleci la mare cu un bebeluș

Am plecat la mare cu băiețelul meu de 10 luni. Nu a fost pentru prima dată, deoarece am mai fost când avea 2 luni, însă era luna Octombrie și nu putea fi vorba de plajă.

Acum, fiind mai mărișor și mergând deja de-a bușilea, a trebuit să mă pregătesc temeinic pentru prima lui baie în mare.

În primul rând va trebui să achiziționezi niște scutece speciale pentru baie. Pentru 5 zile a fost suficientă o pungă cu 12 de bucăți. După fiecare baie, copilul trebuie uscat și schimbat, pentru a nu rămâne cu scutecul ud pe el. Am folosit cremă de plajă cu SPF 50, iar după fiecare schimbare, l-am îmbrăcat cu un maiou simplu. Programul fiului meu include încă trei ture de somn în timpul zilei, astfel că, în prima parte a zilei, la plajă (intervalul 8-11) a avut o tură de somn. De fiecare dată a adormit în căruț, la umbră, și totul a fost în regulă.

Este foarte important să ai la tine o piscină gonflabila mică, unde micuțul tău să se bălăcească. Există unele mici pe care le poți lua chiar și în apă. Altele ţin şi umbră. Depinde foarte mult şi de tine atunci când faci o alegere.

La 10 luni încă nu se va folosi de găletuşe și lopăţele, însă se va bucura din plin atunci când va strica acel castel pe care te-ai străduit cu greu să-l ridici. În principiu, pentru mine este o mare bucurie faptul că pot să retrăiesc momentele copilăriei alături de micuţul meu.

Pentru programul de masă, este incredibil de bună o ofertă all inclusive, deoarece totul va merge minunat cu cel mic. Ai fructe, iaurturi, poţi aduce la tine biscuiţi speciali pentru copii. În hotelul unde am fost noi cazaţi, era inclusiv un robot unde puteai să pasezi ce aveai nevoie. Mai mult decât atât, era şi un bufet special pentru copii cu carne şi legume fierte, fără sare şi condimente.

Copilul meu mănâncă şi gălbenuş de ou fiert la micul dejun sau la prânz, iar cu această ocazie i-am dat chiar supă de pasăre şi peşte la grătar. Nu am avut niciodată probleme cu mâncarea în ceea ce-l priveşte pe micuţ şi vă doresc să nu aveţi nici voi.

Pentru bălăceală vă mai recomand să achiziţionaţi un colăcel cu şezut (îl puteţi găsi sub denumirea de “scaun gonflabil”), indispensabil dacă vreţi să întraţi în apă cu micuţul.

Puteţi căuta şi locaţii cu piscine cu apă încălzită, pentru a se bălăci în voie. La malul apei, l-am lăsat chiar să stea în funduleţ unde vin uşor valurile şi a fost foarte fericit. La fel de fericit a fost şi când a descoperit că poate să ia nisip în pumn şi să privească apoi cum se scurge printre degetele lui ca într-o clepsidră. Aceste momente sunt minunate şi îi doresc fiecărui părinte să se bucure de ele la maxim.

În materie de haine, am avut la mine maiouri, tricouri cu mânecă scurtă şi cu mânecă lungă, pantaloni scurţi şi pantaloni lungi, hanorac, săndăluţe. Iată şi alte câteva lucruri care pot deveni indispensabile la un moment dat: ham (Cezar abia începe să meargă), căruţ, scăunel pentru baie. Trebuie să discutaţi la hotel sau la gazda dumneavoastră pentru a vă pune la dispoziţie pătuţ pentru copil şi scaun de masă.

Cezar a “gustat” la mare şi apa sărată, şi nisipul fierbinte şi l-am lăsat să mişune liber pe plajă, evident sub supraveghere.

Este bine să aveţi la voi ceva antitermice, în cazul în care îl încearcă vreo răceală. Noi am avut probleme cu dinţii şi am folosit gel pentru dinţi. În rest, totul a fost minunat.

Vă doresc să nu vă temeţi la prima vizită la mare, căci lucrurile nu sunt deloc atât de grele precum par. Vacanţă plăcută!

Post a Comment