a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Câteva lucruri utile pentru nou-născuţi

Este important pentru părinţi să ştie ce anume să cumpere pentru micuţi, având în vedere cât de repede cresc ei şi cât de costisitoare sunt produsele pentru bebeluşi.

Body

În primul rând, este foarte important să achiziţionaţi body-uri pentru bebeluşi (cu mânecă lungă, iarna) care să se poată închidă parte peste parte cu capse. Sunt cele mai uşor de utilizat, de preferat până în 4-4 luni, când bebeluşul încă stă cuminte atunci când îl îmbraci. După 4-5 luni este foarte complicat, deoarece nu va mai sta locului nicio secundă şi va fi foarte greu să îl îmbrăcaţi. Vara este body-urile normale, fără mânăci, sunt tot ce vă trebuie.

Pijamale (Jumpsuit)

Există pijamale întregi. Pentru bebeluşii până în 3 luni veţi găsi acel gen de pijamale cu mănuşi şi şosete, întregi. Acestea sunt foarte de folos noaptea, pentru că bebe stă foarte lejer în ele, însă este puţin mai greu pentru cel care îl îmbracă, mai ales dacă alegeţi să îl spălaţi la fiecare schimbare de scutec. După 3 luni, pijamalele au doar şosete.

Pijamelele care se închid la spate sunt foarte incomode. Cele mai comode sunt cele care se închid prin faţă, cu capse, de preferat pe ambele picioare.

Pantalonaşi

Pentru zi, există pantalonaşi care au şosete. Sunt foarte comozi, deoarece bebeluşii îşi scot şosetele imediat după ce le-ai pus. Este foarte complicat să ai mereu grijă să aibă şosetele în picioare.

Combinezon

Pentru cei care prind iarna, recomand combinezoanele groase, cu picioruş, în care îl puteţi pune îmbrăcat în orice variantă de mai sus. Puteţi completa cu o pereche de şosete dacă consideraţi că temperatura este foarte scăzută. În cazul în care purtaţi marsupiu, ar trebui să aveţi în vedere că micuţul se încălzeşte foarte tare la pieptul vostru.

Pantofi şi şosete

Pantofiorii sau ghetuţele pentru bebeluşi sunt absolut inutile, din punctul meu de vedere. Bebeluşul nu va sta cu ei în picioare. După 5-6 luni, chiar îşi va duce piciorul la gură şi va încerca să îi roadă. La fel şi cu şosetele. Dacă doriţi să cumpăraţi şosete, este foarte important ca acestea să fie lungi, chiar până la genunchi.

Căciuliţe

Căciuliţele cele mai bune sunt acelea simple, clasice, care se leagă sub bărbie. Copiluţul se foieşte permanent şi îşi poate trage căciuliţa pe faţă. De aceea este bine să fie legată.

Baveţele

Cele mai bune bavelţele, din puntul meu de vedere, sunt cele care au arici. Deja copilaşul când începe să mănânce hrană solidă este din ce în ce mai agitat şi nu mai are răbdare, după cum spuneam, nici să fie îmbrăcat. Deja de la 6 luni devine un sport extrem să îi pui scutecul.

Cântar

Doctorul cântăreşte copilul la fiecare vizită. Noi nu am achiziţionat un cântar şi am crescut foarte bine fără el. Sincer consider că este o cheltuială inutilă, însă dacă alăptaţi exclusiv poate doriţi să ştiţi clar cât a luat în greutate micuţul.

Sterilizator, biberoane, suzete

Sterilizatorul este foarte important. Acesta vă scapă de fierberea biberoanelor. După şase luni, când începe diversificarea, el devine inutil. Noi l-am utilizat până la şase luni. Pentru a face economie cât mai mare (pentru că unele biberoane ajung şi la 60 de lei), vă recomand să cumpăraţi biberoane mari din prima, apoi să schimbaţi suzetele cu numărul 2 şi numărul 3. Există biberoane pentru care puteţi cumpăra mânere, după 4 luni, când bebe doreşte să ţină singur de biberon. Vă trebuie minim 4 biberoane, pentru a putea trece cu bine tura de noapte, când bebe se scoală la început din 3 în 3 ore şi nu vreţi să staţi în toiul nopţii să sterilizaţi biberonul.

Comments

  • reply
    Gheorghe Ionelia Mihaela

    Nimeni nu s-a născut învățat!! Dar totuși am făcut pentru micuții mei tot ce am considerat eu că este bine, aceste sfaturi sunt de folos pentru noua generație de proaspete MĂMICI. Felicitări PENTRU ceea ce faceți cu siguranță cineva apreciază sfaturile dvs.
    Succes pe mai departe!!😍

    March 14, 2020

Post a Comment