a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Bebeluş de o lună

Bebeluş de o lună

Bebeluş de o lună – Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de ajutor!

Prima lună este cea mai grea, fiind cea de acomodare. Personal, vă recomand ca cel puţin în primele două săptămâni să nu primiţi vizite, deoarece va dura puţin până toţi cei din casă se vor obişnui cu micuţul nou venit pe lume. Nu este deloc uşor să apară în viaţa voastră un micuţ care cere non- stop mâncare, schimbat şi adormit. Uneori adorm greu, iar asta face ca timpul să devină şi mai contractat.

Mămicile care au avut un final de sarcină greu sau care au născut prin cezariană şi trebuie să se refacă vor avea foarte mare nevoie de ajutor şi de înţelegere. Sunt persoane care în ultima lună de sarcină nici măcar nu mai pot dormi noaptea.

Unii bebeluşi dorm foarte mult în prima lună de viaţă. În general, ei pot dormi până la 17 ore din 24. Însă, acest lucru nu este obligatoriu pentru toţi. Ca şi adulţii, ei au firi diferite şi pot fi mai activi sau mai puţin activi. În general, în prima lună de viaţă ei mănâncă aproximativ din trei în trei ore, însă cei care sunt alăptaţi natural este posibil să petreacă foarte mult timp la sân. Există cazuri de bebeluşi care s-au născut înainte de termen şi cereau sân chiar din oră în oră.

Programul unui bebeluş de până într-o lună ar arăta cam aşa: schimbat scutec, supt, somn, şi de la capăt. Seara, de obicei, se fac baia şi masajul.

Eu i-am cumpărat celui mic un colac special pentru bebeluşi şi destul de curând l-am lăsat în cadă să se bălăcească. Nu prea am folosit cădiţa pentru bebeluşi, ci l-am spălat în lavoar sau sub duş. Evident, înainte de fiecare băiţă am splalat foarte bine cu detergent ecologic special pentru copii şi cu apă foarte fierbinte.

Sunt momente în care bebeluşul va cere mai mult lapte decât de obicei. Aceste momente se numesc puseuri de creştere şi pot avea loc în prima lună de viaţă cam la următoarele perioade: 7-10 zile, 2-3 săptămâni, 4-5 săptămâni. Nimic nu este bătut în cuie. Copilul trebuie alăptat atât cât solicită. Nu vă faceţi griji în cazul în care va regurgita laptele, deoarece acest lucru se va întâmpla atunci când a mâncat prea mult. Este posibil ca laptele să iasă şi pe nas, trebuie să aveţi grijă astfel să nu se înece.

Este foarte important ca după fiecare masă bebeluşul să fie ajutat să râgâie pentru că altfel va sughiţa foarte mult sau vor exista şanse să se producă aşa- numitele colici. Este bine ca pe parcursul unei mese să lăsaţi bebeluşul să elimine aerul de mai multe ori.

Vezi şi: 6 Activităţi pentru bebeluşi până în 6 luni

Nu întotdeauna va fi aşa uşor. Poziţia corectă este cu burtica lui pe umărul tău, în timp ce îl mângâi pe spate de jos în sus. Acest lucru ajută mai mult decât bătut pe spate. Importanteste să nu îl agitaţi prea tare pentru că poate regurgita imediat.

Sughiţul, tusea, strănutul nu sunt motive de impacientare. Sunt absolut normale ca şi la noi. Îmi amintesc faptul că băiatul meu sughiţa uneori în burtică şi de câte 5 ori pe zi. Aceste sughiţuri pot dura şi un sfert de oră. Dacă nu are stomăcelul plin, îl puteţi ajuta cu puţin lapte. Nu sunt de acord cu lămâia, nu i-am dat niciodată şi nici nu am auzit vreodată un adult care să mănânce lămâie atunci când sughite.

În ceea ce priveşte schimbatul scutecului, am auzit persoane care nu îşi shimbau mereu copiii noaptea dacă nu făceau treabă mare. Din nou, nu sunt de acord. Eu l-am schimbat de câte ori am considerat că este necesar şi l-am spălat la lavoar de câte ori i-am schimbat scutecul. Singurul lucru care i-a calmat roşeaţa de la funduleţ a fost pudra. Nu gălbenelele, nu cremele hipoalergenice exagerat de scumpe, nimic altceva decât pudra şi spălatul permanent. Nu prea am folosit şerveţele umede decât în situaţii absolut necesare. Pudra nu sapă. Trebuie doar avută multă grijă ca pielea bebeluşului să fie perfect uscată înainte să îi daţi cu pudră după ce l-aţi spălat. Din nou, nu este obligatoriu ca la toată lumea să fie la fel.

Este posibil ca în primele săptămâni de viaţă să apară dermatite de contact, acneea bebeluşului (şi eu şi micuţul meu am făcut acnee imediat după naştere), însă nu vă alarmaţi… Vor dispărea aşa cum au şi apărut. Cel mai important lucru este să ţineţi copilul curat în permanenţă. Pe coşuleţe puteţi aplica o cremă de gălbenele. Noi am fost la dermatolog de cel puţin trei ori, am folosit o mulţime de creme, dar în final totul a trecut de la sine.

După baie, i-am făcut de obicei micuţului masaj cu un melanj făcut de mine alcătuit din: unt de cacao, ulei de măsline, unt de shea, ulei de cocos. Această combinaţie este bună şi pentru înmuierea cojilor de pe scalp înainte de baie. Cojile se curăţă apoi cu un pieptăn pentru bebeluşi. Am avut şi o cremă pe care am primit-o pe care am folosit-o. Nu aş fi cumpărat o astfel de cremă dacă nu o primeam şi nici nu aş cumpăra acum după ce am folosit-o. Cojile apar şi dispar. Este posibil ca ele să dispară o perioadă pentru ca mai apoi să apară din nou.

Bebeluşul de o lună nu are foarte multe nevoi, decât: hrană, somn, curăţenie şi iubire. Dacă plânge, întotdeauna le luaţi prin eliminare. Întotdeauna va fi una dintre acestea dacă nu cumva are vreo afecţiune. Din fericire, eu nu am avut niciun fel de problemă de acest tip.

Vă doresc multă linişte şi totul va veni de la sine.

Post a Comment