a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
ametistul

Ametistul

Chakre:  Chakra celui de-al treilea ochi, Chakra Coroanei

Luna: februarie

Zodii: Fecioară, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești

Planeta: Jupiter

Elemente: Aer, Apă

Arhanghel: Jeremial, ingerul schimbarilor, al puterii de revizuire a destinului.

 

Despre ametist

Ametistul este o variantă de cuarţ de culoare violet, fiind pe alocuri transpareant. Culorile ametistului variază în nuanță de la roșu-violet pal până la violet profund.  Se pare că pietrele colorate uniform sunt foarte rare şi preţioase. În cazul în care este expus la temperaturi ridicate şi lumină puternică (cum ar fi lumina soarelui), Ametistul se poate decolora. Prezența manganului în cuarț îl transformă pe acesta în ametist, în timp ce cantități variate de fier formează colorația violet.

Ametistul este o piatră cu foarte multe valenţe de ordin spiritual, fiind întâlnită în diferite religii şi credinţe. De exemplu, ea apare la brahmani, la druizi, la buddhişti, dar supriza cea mare este că se pare că şi creştinii credeau în puterile acestei pietre, susţinând că ajută călugării să îşi respecte jurământul de castitate.

Grecii credeau că dacă vor bea dintr-o cupă de ametist vor exista mai puţine şanse să se îmbete sau să fie otrăviţi. Chiar acest lucru îi dă şi numele pietrei, acesta fiind derivat din cuvântul grecesc ametusthos, care înseamnă „nu este în stare de ebrietate” și provenind de la o legendă. Zeul vinului Bacchus, supărat pentru o insultă și hotărât să se răzbune, a decretat prima ca persoană pe care ar trebui să o întâlnească va fi devorată de tigrii săi. Nefericitul muritor s-a întâmplat să fie o frumoasă fată, pe nume Amethyst, aflată în drumul ei pentru închina la altarul Dianei. Bacchus, regretând cruzimea sa, a turnat sucul strugurilor săi peste piatră ca ofrandă, oferindu-i bijuteriei nuanța sa purpurie.

Este considerată piatra iubirii şi a fericirii. Se spune că Sfântul Valentin purta pe deget un inel cu un ametist. Este ideală astăzi, evident, pentru un cadou de ziua îndrăgostiţilor. De asemenea, ea este desemnată piatra lunii februarie, lesne de înţeles de ce, însă şi piatra pe care o puteţi oferi cadou în cazul unei aniversării de cununie de şase ani.

Însă, cea mai importantă caracteristică a ametistului este ajutorul pe care aceasta îl oferă în parcurgerea drumului spiritual cât şi faptul că ea este benefică pentru a lucra pe toate cele 7 chakre, ajutând la alinierea întregului sistem de puncta energetice la energia divină. Acestă piatră stimulează mintea, emoţiile, cel de-al treilea ochi, stimulează creativitatea şi înlesneşte conexiunea cu divinitatea.

Ametistul este o piatră puternic protectoare. Acesta protejează posesorul de atacuri psihice, transformând energia negativă în dragoste. Ametistul ameliorează stresul și încordarea, calmează iritabilitatea, echilibrează schimbările de dispoziție, calmează furia, frica și anxietatea. Ametistul activează conștiința spirituală, deschide intuiția și îmbunătățește abilitățile psihice. Are puteri puternice de vindecare și curățare. Ametistul încurajează sobrietatea, având un efect sobru asupra suprasolicitării alcoolului, drogurilor sau a altor dependențe. Îmbunătăţeşte memoria, motivația şi ameliorează insomnia.

Este una dintre pietrele benefice pentru Tratarea tulburării de stres posttraumatice, mai ales pe partea de cosmaruri. Ametistul este o piartă care poate fi folosită în analiza viselor, ajutând la amintirea și înțelegerea acestora.

Ametistul stimulează producția de hormoni, tonifică sistemul endocrin și metabolismul. Întărește sistemul imunitar, reduce durerea și întărește organismul pentru a lupta împotriva cancerului. Distruge tumorile maligne și ajută la regenerarea țesuturilor. Curăță sângele. Ameliorează durerea sau stresul fizic, emoțional și psihologic. Ametistul ușurează durerile de cap și eliberează tensiunea. Reduce vânătăile, umflăturile, leziunile și tratează tulburările de auz. Ametistul vindecă bolile plămânilor și ale tractului respirator, afecțiunile pielii, afecțiunile celulare și bolile tractului digestiv.

 

Cum poate fi folosit ametistul?

Pentru coşmaruri sau analiza viselor, puteţi pur şi simplu să îl ţineţi sub pernă într-un săculeţ.

Îl puteţi depozita în zona de birou pentru a ajuta la concentrare mai bună şi judecată coerentă în finalizarea proiectelor.

Se foloseşte în timpul meditaţiei, în zona de yoga, sau o ţineţi la dumneavoastă dacă faceţi aceste lucruri în afara casei. Pietrele, în general, pot fi purtate într-un săculeţ.

O puteţi face cadou unei persoane care are oricare dintre afeţiunile amintite mai sus, sau este foarte stresată.

Ametistul se poate ţine în apă şi apoi apa se poate bea. Atenţie! Nu toate pietrele se ţin în apă.

Această piatră curăţă bijuteriile, dacă o puneţi în apropierea lor.

Cum poate fi curăţat ametistul?

Se poate pune într-un săculeţ şi depozita în pământ pentru minim 24 de ore.

Se poate pune sub jet de apă (la robinet) minim 15 minute.

Pietrele ţinute împreună ajută să se cureţe unele pe altele.

Se ţine în lumina lunii, la lună nouă, pentru patru ore minim.

Amestecați o lingură de sare de mare, rocă sau sare de masă într-un bol cu ​​apă. Asigurați-vă că piatra dvs. este complet scufundată și lăsați-o să se înmoaie timp de câteva ore până la câteva zile. Se clătește și se usucă când se termină.

Post a Comment