a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
saptamana a 4a de sarcina

A patra săptămână de sarcină

Deja din a patra săptămână de sarcină este destul de probabil să poţi obţine un rezultat clar atunci când faci un test de sarcină.

Odată cu implantarea embrionului în mucoasa uterină, corpul tău va începe să sufere o serie de schimbări, iar primul dintre semenel noii sarcini este oprirea ciclului menstrual. Odată cu dezvoltarea sarcinii, hormonul de sarcina hCG va creşte din ce în ce mai mult, iar la 4 săptămâni, nivelul său normal ar trebui să fie cuprins între 5 și 426 mIU / ml.

Copilul tău reprezintă în prezent o colecție de celule numită “blastocist”. Pe parcursul acestei săptămâni, dezvoltarea este foarte rapidă. Aproximativ jumătate dintre aceste celule vor deveni un embrion de dimensiunea unei semințe de mac până la sfârșitul săptămânii. Cealaltă jumătate a celulelor funcționează pentru a menține copilul în siguranță și pentru a-l hrăni şi asigura creșterea.

Deşi dimensiunile sunt foarte mici, culmea este că deja multe dintre caracteristicile copilului tău, cum ar fi culoarea ochilor, culoarea părului, sexul și multe altele, au fost determinate prin cromozomii săi.

În această fază incipientă, s-ar putea să nu observi multe lucruri care se întâmplă cu corpul tău. De fapt, unele femei nu știu că sunt însărcinate săptămâni întregi, dacă nu urmăresc îndeaproape ciclurile menstruale sau dacă ciclurile lor tind să fie neregulate.

Pe de altă parte, până în săptămâna a 4-a a sarcinii, poţi experimenta următoarele semne:

  • Epuizare
  • urinare frecventă
  • greaţă
  • simțul gustului sau al mirosului intensificate
  • pofte alimentare crescute

În general, simptomele din săptămâna a 4-a se pot confunda cu simptomele premenstruale normale atât de mult, încât multe femei sunt convinse că sunt foarte aproape de menstruaţie.

După ce testul de sarcină devine pozitiv, vei dori să discuţi cu medicul tău pentru a vă stabili prima consultaţie. Majoritatea femeilor ajung la ginecolog pentru prima dată în jurul săptămânii a 8-a.

În funcție de protocolul medicului tău, este foarte posibil să îţi ceară nişte analize de sânge preliminare. (Iată aici câteva lucruri despre analizele de sânge din timpul sarcinii).

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe să dezvolţi obiceiuri sănătoase. Încearcă să mănânci alimente crude şi sănătoase, să eviți fumatul și alcoolul și, dacă nu faci deja asta, ar fi bine să începi să iei vitamine prenatale.

Exercițiile fizice sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a ușura simptomele sarcinii și de a-ţi menține sănătos corpul. De obicei, orice activitate fizică pe care o desfăşurai înainte de sarcină, poate fi continuată şi în primul trimestru.

La 4 săptămâni de sarcină, inima copilaşului tău încă nu poate fi auzită la ecograf. Este foarte posibil nici să nu faci o ecografie atât de devreme. Dacă este nevoie să verifici evoluţia sarcinii, doctorul îţi poate recomanda să faci o analiză de sânge pentru a depista nivelul hormonului hCG. Acesta ar trebui să se dubleze de la zi la zi, atunci când sarcina se dezvoltă normal. În principiu, după 6 săptămâni vei putea să auzi şi cum bate inima copilaşului tău, prin intermediul ecografului.

Post a Comment