a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
6 ACTIVITATI PENTRU BEBELUSI PANA IN 6 LUNI

Activităţi pentru bebeluşi până în 6 luni

6 activităţi pentru bebeluşi până în 6 luni

Salut!

6 activităţi pentru bebeluşi până în 6 luni

Aş vrea să vă prezint astăzi câteva activităţi pe care eu le fac cu Cezar şi sunt potrivite deja pentru vârsta lui. Cezar este un copilaş foarte activ şi doarme destul de puţin, iar faptul că el momentan nu înţelege foarte multe lucruri poate duce la situaţii dificile când se enervează, se plictiseşte, sau poate e foarte obosit şi nu poate să se odihnească.

Iată, deci, câteva activităţi pentru bebeluşi, activitati pe care le puteti face deja pâna în 6 luni:

1. Cumpăraţi un colac pentru bebeluşi, umpleţi cada cu apă de apx. 37 grade şi lăsaţi-l să înoate.

Copilul va fi ca acasă din prima clipă. Nu uitaţi că el vine din burtica, unde a petrecut ultimele 9 luni în lichid amniotic. Este foarte important să îl ajutăm să accepte de mic atât baia cât şi înotul. Copilul va sta la început undeva la 5 minute, pentru ca mai apoi să obosească. Va trece prin diferite stadia şi va ajunge să stea în cadă până la 10 minute. Va descoperi bălăceala, zgomotul şi mişcarea apei, va fi foarte vesel şi fericit. La început, nu vă bateţi capul cu jucării pentru baie pentru că nu îl vor interesa. Spre cinci luni devine foarte interesat de felul în care apa sare atunci când o loveşte. Pregătiţi-vă cu răbdare pentru micul răţoi.

2. Citiţi-i

îi puteţi citi o poveste, o carte pe care o apreciaţi dvs., îi puteţi citi orice, doar citiţi-i. Eu am nişte cărţi cu poveşti foarte scurte şi multe poze. Îi arăt pozele la fiecare pagină. Nu ştiu exact ce înţelege el, dar cât îi citesc se bucură, se uită la poze, gângureşte. Îl va ajuta cu siguranţă la învăţarea cuvintelor.

3. Timp în pielea goală

Cezar este suuuuper fericit atunci când îl pun pe scutec şi îl las să petreacă timp în pielea goală. Se joacă, chiuie, se întoarce pe o parte, se întoarce pe burtică, trage de toate obiectele din jurul lui, se trage de picioare.

4. Cumpăraţi un biberon cu mănere şi lăsăţi-l să bea singur

Deja Cezar are mânere cam la toate biberoanele şi a început să mănânce singurel. A facut asta pentru că aşa a dorit. Vă recomand să cumpăraţi unele biberoane la care puteţi ataşa ulterior mânere. Există mânere separate la magazin pentru anumite mărci. Acest lucru vă va ajuta să mai scutiţi din cheltuieli.

5. Ascundeţi-vă faţa

Eu şi Cezar deja stăm unul în faţa celuilalt în pat şi zic “Bau”, apoi îmi bag faţa în cearceaf. El mă imită şi amândoi ne ascundem. Pentru el este foarte distractiv.

Cezar este suuuuper fericit atunci cand il pun pe scutec si il las sa petreaca timp in pielea goala. Se joaca, chiuie, se intoarce pe o parte, se intoarce pe burtice, trage de toate obiectele din jurul lui, se trage de picioare.

6. Nu uitaţi să îi cântaţi!

Trebuie neapărat să vă apucaţi să învăţaţi cântece noi. Sau, dacă nu, să le cântati pe cele pe care le stiţi deja. Copilul se distrează foarte tare atunci când îi cânti cântece vesele (sinceră să fiu, repet într-una “Vulpe tu mi-ai furat gâsca” de câteva zile) sau adoarme atunci când îi cânti ceva lin. Eu îi mai cânt uneori din Eminescu sau Nichita la nani. Sunt cântece pe care le-am învaăţat şi eu în şcoală şi acum îmi reîmprospătez memoria. Vă reamintesc faptul că pe maternica.ro există o bază de date cu cântece, poveşti şi urmează să crească pe zi ce trece.

https://www.youtube.com/watch?v=Y_8nlwkioLw

Post a Comment