Grupurile de mamici de pe Facebook
maternica-gravide-grupuri-facebook.jpg

M-am bucurat foarte tare initial atunci cand am descoperit o multime de grupuri pe Facebook, unde am crezut ca voi intalni mamici fericite care doresc sa isi impartaseasca gandurile minunate despre mormolocii lor. Din pacate fericirea a fost de scurta durata deoarece tot ce imi imaginasem eu initial era complet diferit.

Nu vreau nici sa supar pe cineva si nici sa dau nume, dar inclusiv unele comunitati in care astepti saptamani intregi sa intri si care se considera aparatoare ale unor valori morale inalte sunt o dezamagire atat prin continut cat si prin atitudinea membrelor sale. Ajunsesem sa citesc zilnic numai postari tragice, ganduri depresive, povestiri despre mamici ramase singure, sarcini pierdute si tot asa. Unele postari creau adevarate drame sau scandaluri interminabile intre membre, parca totul era un razboi si nu o discutie matura intre viitoare femei ce vor transmite mai departe acele valori frumoase despre care spuneam mai sus.

Am fost la un pas (nu numai din acest motiv) sa intru intr-o mica depresie prenatala. Primul motiv a fost evident starea permanenta de rau care pentru aproximativ 2 luni m-a tinut aproape numai in pat.

Ajunsesem sa plang (pe langa faptul ca din cauza hormonilor plangi mereu si nu stii de ce) imediat ce citeam un articol trist si sa imi fac un milion de griji si de ganduri triste. Anxietatea mea a urcat la maxim si palpitatiile s-au intors.

Tati m-a sfatuit sa o las balta cu aceste grupuri pentru ca nu fac decat sa citesc lucruri negative. M-am rupt de ele, desi foarte greu, pentru ca din cauza starilor mai sus mentionate nu puteam sa fac mai nimic si turbam de plictiseala.

De curand am gasit un grup cu niste mamici pline de speranta, un grup restrans, plin de voie buna, unde imi gasesc locul din plin.

Va doresc tuturor o sarcina usoara!